Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Ako pripojiť soundbar k TV

Vďaka soundbaru môžete vylepšiť zvukový výkon svojho televízora bez nutnosti investovania do komplikovaného a drahého domáceho kina. Ide o praktické a efektívne riešenie, ktoré vám umožní vychutnať si skvelý zvukový zážitok bez toho, aby ste museli obetovať veľa priestoru alebo peňazí. Objavte všetky dôvody, prečo si vybrať soundbar a zistite, ako jednoducho ho môžete pripojiť k vášmu televízoru.

Ako pripojiť soundbar k TV

Prečo si kúpiť soundbar?

Súčasným trendom sú čoraz väčšie a tenšie televízory, ktoré majú dokonale kvalitný obraz. S tenkou konštrukciou však nezostáva v televízore dostatok priestoru pre kvalitné veľké reproduktory. Pre dosiahnutie jedinečného zvukového zážitku si môžete zaobstarať soundbar, ktorý výrazne vylepšuje zvuk televízora.

Existuje hneď niekoľko dôvodov, prečo by ste si mali soundbar kúpiť:

  • Soundbary ponúkajú efektívne a často cenovo dostupné riešenie na zlepšenie zvukovej kvality.
  • Štíhly a kompaktný dizajn, ktorý oceníte najmä v prípade, že nemáte veľa miesta na umiestnenie rozsiahlych reproduktorových systémov. Môžete ich jednoducho umiestniť pod televízor alebo pripevniť na stenu.
  • Soundbary sú navrhnuté tak, aby poskytovali vylepšený zvuk, ktorý dokáže konkurovať kvalite obrazu moderných televízorov.
  • Výhodou sú väčšie reproduktory, ktoré majú väčšiu schopnosť produkovať kvalitný zvuk s vyššou hlasitosťou.
  • Vybavené sú pokročilou zvukovou technológiou a viacerými užitočnými funkciami.
  • Možnosť rozšírenia zvukového systému s pridaním bezdrôtových zadných reproduktorov alebo subwoofera.

Vychutnajte si kvalitný zvukový zážitok pri pozeraní televízie vďaka soundbaru.

Soundbar so subwooferom alebo bez?

V našej ponuke nájdete samostatné soundbary alebo soundbary so subwooferom. Prítomnosť subwoofera umožňuje výrazne silnejšie a hlbšie basy, čo je vhodné pre tých, ktorí si chcú vychutnať intenzívnejší zvuk a vytvoriť si domáce kino s bohatým zvukovým priestorom.

  • Soundbar so subwooferom má samostatný reproduktor pre basové frekvencie, ktorý je zvyčajne bezdrôtovo pripojený k hlavnému soundbaru. Subwoofer pomáha vytvoriť lepšiu rovnomernosť basového rozsahu a zlepšuje celkovú kvalitu zvuku.
  • Soundbar bez subwoofera aj napriek tomu, že nemá takú silu a hlboké basy ako soundbar so samostatným subwooferom, môže stále poskytnúť zlepšený zvukový výkon v porovnaní s reproduktorom v televízore. Výhodou sú najmä kompaktné rozmery, minimalistický dizajn a nižšia cena.

Soundbar so subwooferom

Soundbary majú vo výbave viacero inteligentných funkcií

Soundbary môžu mať rôzne technológie a funkcie, ktoré prispievajú k vylepšeniu zvukového zážitku a zjednodušujú používanie soundbaru. Váš soundbar môže byť vybavený niektorými z týchto funkcií:

  • Nočný režim DRC (Dynamic Range Control) sa stará o vyváženie hlasitosti zvuku. Táto funkcia utlmí príliš hlasné zvuky a zvýrazní tie slabšie, čo je užitočné, keď sledujete televíziu v neskorých hodinách a chcete minimalizovať rušivý hlasitý zvuk.
  • Herný režim - niektoré soundbary majú špeciálny herný režim, ktorý optimalizuje zvuk pre videohry. Tento režim zlepšuje jasnosť a detail zvuku, čo vám umožňuje presnejšie vnímať herné zvuky a zlepšiť hernú atmosféru.
  • Technológie priestorového zvuku - soundbary môžu podporovať rôzne technológie priestorového zvuku, ako je Dolby Atmos, Dolby Digital, DTS Digital Surround a DTS:X. Tieto technológie vytvárajú ilúziu, že zvuk sa šíri z rôznych smerov, čo poskytuje bohatší a priestorovejší zvukový zážitok.
  • WiFi Multiroom umožňuje bezdrôtové prepojenie viacerých reproduktorov v domácnosti cez wi-fi sieť. Týmto spôsobom môžete streamovať hudbu do rôznych miestností a synchronizovať zvukový zážitok v celej domácnosti.
  • NFC a bluetooth pripojenie umožňujú jednoduché a rýchle spárovanie audio zariadení so soundbarom.
  • Rádio FM - niektoré soundbary majú zabudované FM rádio, čo vám umožňuje počúvať vaše obľúbené rádiové stanice priamo cez soundbar.
  • Play-Fi je technológia, ktorá umožňuje synchronizáciu soundbaru s ďalšími reproduktormi v domácnosti, ktoré podporujú túto funkciu.
  • AirPlay - pre Apple zariadenia je k dispozícii technológia AirPlay, ktorá umožňuje prepojenie so soundbarom a streamovanie hudby z Apple zariadení.
  • Hlasový asistent - niektoré soundbary podporujú hlasových asistentov, ako je Google Assistant alebo Amazon Alexa. Týmto spôsobom môžete ovládať soundbar hlasom a vykonávať rôzne úlohy, ako napríklad ovládanie hlasitosti, prepínanie vstupov alebo prehrávanie hudby.
  • Diaľkový ovládač - väčšina soundbarov je dodávaná s diaľkovým ovládaním, ktoré umožňuje pohodlné ovládanie rôznych funkcií a nastavení soundbaru, vrátane wi-fi a bluetooth pripojenia. Niektoré soundbary taktiež umožňujú ovládanie soundbaru a televízora jedným ovládačom.

Ovládanie soundbaru

Ako pripojiť soundbar k TV?

Na pripojenie soundbaru k televízoru sa používa kábel, avšak niektoré modely soundbarov umožňujú aj bezdrôtové pripojenie. Záleží len na vás, či pre vás káble nebudú prekážkou alebo radšej zainvestujete do soundbaru s možnosťou bezdrôtového pripojenia.

Možnosti pripojenia soundbaru k TV:

  • Káblom - soundbar sa k TV najčastejšie pripája prostredníctvom HDMI kábla. Zo soundbaru zároveň vedie ešte jeden kábel, ktorý slúži na jeho napojenie do elektrickej siete.
  • Bezdrôtovo - pripojenie je možné prostredníctvom technológie bluetooth alebo wi-fi. Vďaka bezdrôtovému pripojeniu môžete soundbar prepojiť nielen s televízorom, ale aj ďalšími inteligentnými zariadeniami, ako sú smartfóny, tablety alebo počítače.

Soundbar môžete k TV pripojiť bezdrôtovo prostredníctvom technológie bluetooth.

Ďalšie možnosti konektivity soundbaru

Soundbar môžete vďaka rôznym vstupom a výstupom pripojiť aj k ďalším audio zariadeniam. Odporúčame vám preto pri výbere sledovať aj ďalšie možnosti pripojenia soundbaru:

  • Digitálny optický výstup sa používa na starších televízoroch, ktoré nemajú HDMI port s ARC. Digitálny optický kábel je používaný na prenos zvuku z televízie do soundbaru.
  • USB port umožňuje prehrávať obsah z externých zariadení, ako sú flash disky alebo pamäťové karty.
  • Slúchadlový výstup využijete na pripojenie káblových slúchadiel pomocou 3,5 mm jack konektora, čo je užitočné, ak chcete počúvať zvuk v súkromí.
  • Linkový vstup/AUX - tento vstup s 3,5 mm audio jackom slúži na prepojenie soundbaru s rôznymi hudobnými prehrávačmi alebo inými audio zariadeniami.

Pri hraní hier oceníte na soundbare herný režim.

Objavte všetky soundbary v našej ponuke

V našom e-shope ponúkame pestrý výber známych značiek soundbarov, pretože sa snažíme vyhovieť preferenciám aj tých najnáročnejších zákazníkov. Pri výbere soundbaru vám odporúčame porovnať si viaceré modely niekoľkých značiek a zistiť, aké funkcie a vlastnosti ponúkajú. Následne zostáva už len na vás vybrať si soundbar, ktorý najviac vyhovuje vašim potrebám a preferenciám.

Dostupné sú soundbary známych výrobcov:

 

Súvisiace kategórie

Soundbary Televízory