Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

digitalny-experti-tipy 

Oslovili sme tých najpovolanejších, aby aj tebe pomohli vybrať nového parťáka na výpravy v digitálnom svete s projektom Digitálny žiak.

 

 

Lukáš Frlajs – herec, dablér, ikona slovenského digitálneho sveta

 
"Už je to síce nejaký ten rok-dva, čo do školy nechodím, ale každý z nás si podľa mňa drží to dieťa v sebe po celý život. Je mi jasné, že technológia postúpila, ale myslím, že základné požiadavky ostali viac-menej rovnaké."
 
"Podľa mňa, skoro na každom noťase rozbehneš Word, PowerPoint a podobné programy, ktoré budeš denne v škole potrebovať. Zároveň by si mal na tom ntbku aj vedieť vypnúť od učenia, zadrtiť si hry či zrelaxovať pozeraním filmov alebo mojich videí (hah). Treba si dávať aj pauzu pri učení, nemôžeš to hrotiť od rána do večera..
 
....keby som tebou, zvážil by som asi laptop MSI Katana GF76. Síce stojí skoro liter, ale vďaka digitálnemu príspevku ťa výjde necelých šesť stoviek. Môžeš sa na ňom vzdelávať a zároveň si aj oddýchnuť od učenia pri drtení hier. Plus vyzerá brutálne dobre, podsvietená klávesnica, pevná konštrukcia, takže náhodou, keď to "učenie" nepôjde podľa predstáv, prežije to. Za mňa win-win. Čo povieš?"

 

Tatiana Toroková – Twitch streamerka, študentka

tatianatta-digitalny-ziak

"Mne sa veľmi páčil ASUS V510 Dreamy White a dokonca stojí o euro menej, ako je výška príspevku, takže si k nemu môžete ešte zobrať nejakú podložku či myšku a to euro ušetríte. 512 GB SSD určite zbaví trápení s čakaním pri kopírovaní súborov, 8 GB RAM a výkonný skoro 3 GHz procesor zvládne viaceré, aj náročnejšie úlohy súčasne. Oslovil ma aj mätný displej, zaujímavý touchpad a celkovo veľmi pekný dizajn, ktorý si viem predstaviť brávať so sebou aj na cesty."

Tatiana k svojmu prvému tipu dodala: "Možno, pre dievčatá by som ešte zvlášť odporučila notebook HP 15S-EQ1732NC GOLD, na ktorý s využitím digitálneho príspevku aktuálne doplatíte len 29 €. Podobné parametre ako môj prvý odporúčaný notebook, avšak dizajnovo pôsobí predsa len prívetivejšie pre nežné pohlavie."

 

 

 

 

 

 

Juraj "Šoko" Tabaček - moderátor, herec a zabávač

soko-digitalny-ziak

""Pekná myšlienka, priznám sa, že nie som veľký expert na počítače... Za mňa, by si žiaci mali vybrať notebook, na ktorom spustia Word, PowerPoint, Excel a podobné programy, s ktorými sa budú denne stýkať. Nech notebook nie je príliš ťažký, ani veľký, nech má pohodlnú klávesnicu a pokiaľ možno odolné telo."

Šoko dodáva: 

"Samozrejme, pokiaľ už v rannom veku dieťa vie, v čom je dobré alebo čo ho baví, tak vtedy sa dá tomu viac prispôsobiť, vybrať možno grafický tablet, alebo notebook s vyšším výkonom na prácu s videom či dátami a pod., ale všetci vieme aké sú deti. Dnes ich baví kresliť a zajtra to je šport, pozajtra to je opäť niečo iné... Preto moje odporúčanie nebude pre konkrétnu záujmovú skupinu, ale skôr všeobecne a v Planeo sa mi páči LENOVO IP3 15IAN8 za 350 €, čo je práve celá výška digitálneho príspevku."

"Ja mám už tretí notebook od Lenovo a je to značka, ktorá mi sedí výdržou, odolnosťou a veľmi nutnou "blbuvzdornosťou".

 

 

 

Michal Nezník - expert z Planeo, gamer, streamer

expert michal z planeo odporúča tablet pre digitálnych žiakov

 

"Ja by som určite išiel po kompromise medzi výkonom, pohodlnosťou a štýlom. Preto by som žiakom odporučil tablet s  klávesnicou. Takáto kombinácia mi príde lepšia na učenie, je to viac kompaktnejšie, ľahšie na prenos, ako vláčiť so sebou veľký notebook.

Z ponuky by som konkrétne vybral Lenovo P11 2. generácie za 349 €, ktorá prináša produktivitu bez obmedzení. 128 GB pamäť, dostatočne veľký displej s možnosťou pripojenia na Wi-Fi je za mňa ideálnym výberom."

 

 

 

 

 

 

 

 

IT profesor – pomôž nám nájsť profesora, ktorý nám poradí!

Aké by to bolo, keby sme si nenechali poradiť aj priamo od učiteľa informatiky, ktorý sa v tomto prostredí pohybuje, stretáva sa so žiakmi a najlepšie pozná ich potreby vzhľadom na efektívnu realizáciu v digitálnom svete? Zatiaľ sa nám žiadneho nepodarilo nájsť, ale ak poznáš učiteľa informatiky vo svojom okolí, ktorý by sa chcel vyjadriť na túto tematiku a odporučiť nejaký konkrétny notebook či dva z našej ponuky pre Digitálnych žiakov, informuje nás prosím na info@planeo.sk.

Ďakujeme veľmi pekne