Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

27 najlepších hier pre herné konzoly

V tomto článku sa pustíme do prieskumu najlepších hier, ktoré oslovujú majiteľov herných konzol a prezradíme vám, prečo práve tieto tituly stoja za to, aby ste im venovali svoj čas. Rozdelíme ich podľa hlavných herných platforiem, ako sú Playstation, Xbox a Nintendo, aby si každý náruživý hráč našiel to pravé pre seba.

Najlepšie hry pre herné konzoly.

Najlepšie hry pre PlayStation

PlayStation, synonymum pre zaujímavé príbehy a špičkovú grafiku, vám prináša nezabudnuteľné hry, ktoré sa často stávajú kultovými titulmi.

Medzi najvýznamnejšie hry pre PlayStation 5 nepochybne patria:

1. Hogwarts Legacy - táto hra vám otvára dvere do sveta kúziel a mágie v prostredí sveta Harryho Pottera. Ako študent kúziel na Škole čarodejníctva a čarodejníc v Bradavicach sa ocitnete v období predtým, než Harry Potter začal svoje dobrodružstvá. Svojím vlastným charakterom budete objavovať tajomstvá, vykonávať kúzla a rozvíjať svoje schopnosti v tomto očarujúcom fantasy svete.

2. Octopath Traveler 2 - pokračovanie úspešnej taktickej RPG hry Octopath Traveler vás opäť zavedie do farebného a bohatého sveta, kde budete môcť ovládať viacerých hrdinov s rôznymi schopnosťami a príbehmi. Hra zvýrazňuje umelecký vizuálny štýl a hlbokú taktickú stratégiu, čo ju robí neodolateľnou pre fanúšikov tohto žánru.

3. A Plague Tale: Requiem - toto pokračovanie hitu A Plague Tale: Innocence vás zavedie do temnej a nebezpečnej histórie v stredovekej Európe. Postavíte sa pred hrozivé pliagy a úskalia, aby ste ochránili svojich blízkych. Hra je známa pre svoju hlbokú atmosféru, príbeh a taktiku prežitia.

4. Elden Ring je akčným RPG titulom vyvíjaným spoločnosťou FromSoftware v spolupráci s Georgeom R.R. Martinom, autorom knižnej série "Pieseň ľadu a ohňa". Hra prináša kombináciu temného fantasy sveta, zložitého príbehu a náročnej hrateľnosti, ktorá je charakteristická pre tvorcov série Dark Souls a Bloodborne. Ocitnete sa v rozsiahlom svete, kde mágia a mytológia sa stretávajú s epickými súbojmi a bojom o moc. Hlavným cieľom hry je obnoviť mocný artefakt známy ako Elden Ring, ktorý je kľúčom k záchrane sveta pred temnotou.

5. Fortnite Battle Royale je populárna multiplayerová online hra vyvinutá spoločnosťou Epic Games. Hra sa zameriava na zápolenie viacerých hráčov, kde cieľom je byť posledným preživším v rámci kruhu, ktorý sa neustále zmenšuje. Hráči sú vysadení na obrovskom hernom svete, kde zbierajú zbrane a ďalšie vybavenie. Kombinácia streľby a tvorby obranných štruktúr umožňuje hráčom prispôsobiť si svoju stratégiu a pristupovať k súbojom rôznymi spôsobmi.

6. God of War Ragnarok je pokračovaním úspešnej hry God of War, ktorá bola vydaná v roku 2018. Tento titul bol ohlásený ako nový prírastok do série a pokračovanie príbehu Krata, boha vojny, a jeho syna Atreusa. Hra sa bude opäť zaoberať príbehom otca a syna, ktorí sú vrhnutí do sveta severskej mytológie. Bojovať budú proti mocným bohom, obludám a ďalším nebezpečným bytostiam.

7. Ghost of Tsushima je open-world akčná hra, ktorá vás zavedie do feudálneho Japonska po mongolskej invázii. Prevezmete úlohu samuraja, ktorý sa stane duchom a bojujete za svoj domov. Hra sa vyznačuje nádhernými scénami, bojovými mechanikami a autentickým zobrazením japonskej kultúry.

PlayStation 4 sa môže pochváliť hrami ako sú:

8. Red Dead Redemption 2 od štúdia Rockstar Games ponúka ohromujúci a dobrodružný zážitok v dobe Divokého západu. Okrem pútavej príbehovej línie vás hra uchváti obrovským svetom, kde môžete cestovať na koni, loviť divokú zver a vstúpiť do rôznych interakcií s postavami, čím si vytvárate vlastný príbeh v tomto nehostinnom prostredí.

9. Psychonaut 2 od štúdia Double Fine Productions kombinuje inovatívne platformové hranie s originálnym príbehom. Ponoríte sa do mysle hlavného hrdinu, vďaka čomu objavujete rôzne svety a využívate rôzne psychické schopnosti na prekonávanie prekážok. Táto hra neponúka len zábavu, ale aj úžasný vizuálny a kreatívny zážitok.

10. Persona 5 Royal je remasterom a rozšírením úspešnej japonskej hry, ktorá kombinuje žánre RPG a simulátora života. Máte možnosť prežívať život stredoškoláka vo dne a stať sa hrdinom bojujúcim proti temným silám v noci. Hra láka na svoje hlboké postavy, skvelý príbeh a komplexný systém sociálnych vzťahov.

11. Sekiro: Shadows Die Twice - vývojári z FromSoftware opäť prekvapujú. Táto nesmierne náročná hra kombinuje prvky akčnej adventúry s taktickým bojovým systémom. Stane sa z vás samurajský bojovník, ktorý sa vydáva na cestu odplaty a zasvätí vás do sveta feudálneho Japonska.

12. God of War je revolučným prekreslenim klasického herného titulu. S intenzívnym bojovým systémom a dojímavým príbehom o otcovi a synovi sa táto hra stáva jedným z nezabudnuteľných zážitkov. Hrdina Kratos vstupuje do severskej mytológie, čím sa odohráva úplne nový príbeh a otvára sa nový svet.

13. The Last of Us: Part II - tento emocionálny príbeh o prežití a odplate prináša výnimočné vizuálne zážitky. Ocitnete sa vo svete, kde hrozí nebezpečenstvo na každom kroku a morálne rozhodnutia majú vážne následky na dej.

14. Diablo III: Reaper of Souls – v tejto hre sa púšťate do boja s démonmi, zbierate vzácne predmety a zdokonaľujete svojho hrdinu. Kombinácia temnoty, akcie a dobrodružstva robí z tejto hry nezabudnuteľný zážitok.

Spomínané hry reprezentujú len zlomok toho čo PS4 a PS 5 ponúkajú. Ako bonus pre členov komunity PlayStation, tu je PlayStation Plus. Toto predplatné prináša množstvo výhod, vrátane prístupu k určitým hrám zadarmo, možnosti online hrania a rôznych exkluzívnych zliav. Dôležité je, že PlayStation Plus funguje na oboch konzolách, PS5 aj PS4.

TOP hry pre Xbox

Xbox sa vždy pýšil svojou schopnosťou posúvať hranice či už ide o technologický pokrok alebo spôsob, akým vás hry dokážu prenášajú do nových svetov.

15. Minecraft je sandboxová hra, ktorá dovoľuje hráčom tvoriť a objavovať vo veľkom otvorenom svete. Hra kombinuje tvorbu a stavebné prvky s prežitím v prostredí plnom nebezpečenstiev, akými sú napríklad monštrá. Hráči môžu objavovať rôzne biómy, vytvárať konštrukcie podľa svojej predstavy či hrať s priateľmi online. Minecraft ponúka obrovskú slobodu a kreativitu, čo ho robí jednou z najobľúbenejších hier na svete pre hráčov všetkých vekových kategórií.

16. Age of Empires 2: Definitive Edition je remastrovanou a vylepšenou verziou kultovej strategicko-simulačnej hry Age of Empires II, ktorá bola pôvodne vydaná v roku 1999. Táto definitívna edícia prináša nielen grafické vylepšenia, ale aj nový obsah a hrateľné prvky, ktoré spolu tvoria zážitok obohatený o históriu a taktiku. Hra sa odohráva v rôznych obdobiach dejín, kde máte možnosť stavať a riadiť svoju civilizáciu od jej začiatkov. Každá civilizácia má svoje vlastné výhody a jedinečné stavebné štýly.

17. LEGO® Star Wars: The Skywalker Saga ponúka príležitosť prežiť príbehy všetkých deviatich hlavných filmových dielov "Skywalkerovej ságy" vo vtipnej a jedinečnej LEGO® podobe. Pocestujete si medzi rôznymi planétami, zažijete kľúčové momenty zo známych filmov a budete interagovať s postavami a objektami, ktoré poznáte.

18. Séria Assassin's Creed sa v rámci rôznych dielov presúva do rôznych období a miest, ako napríklad staroveký Egypt, renesančné Taliansko, koloniálna Amerika a mnohé ďalšie. Každá hra sa snaží zachytiť charakteristickú atmosféru a vizuálny štýl danej éry.

19. Battlefield 2042 je titul zameraný na masívne multiplayerové bitky s modernými vojenskými technológiami. Hra sa odohráva v blízkej budúcnosti, konkrétne v roku 2042 a prinesie hráčom rozsiahle a dynamické prostredia na viacerých kontinentoch. Hráči sa pustia do rôznych herných módov, čo prinesie epické bitky a deštrukciu prostredia.

Hra Battlefield na Xbox.

20. Cyberpunk 2077 - hra sa odohráva v dystopickom svete Night City v roku 2077, kde hráči preberajú rolu "vodcu" (mercenary), postavy, ktorá sa snaží prežiť v neúprosnej spoločnosti plnej zločinu, korupcie a politických intríg. Máte možnosť prispôsobiť si svojho vodcu podľa svojich predstáv, od vzhľadu až po schopnosti. Významným prvkom hry je rozsiahly otvorený svet, ktorý vám umožňuje slobodne sa pohybovať medzi rôznymi časťami mesta, interagovať s postavami a objektmi a plniť rôzne úlohy. Príbeh hry je plný zvratov a rozhodnutí, ktoré majú významný vplyv na vývoj dejových línií a koniec hry.

21. Doom Eternal je zameraný na brutálnu akciu, boj proti démonom a prežitie v temných a chaotických prostrediach. Hráči preberajú rolu Doom Slayera, silnej postavy s mnohými zbraňami a schopnosťami. Jedným z charakteristických prvkov série "Doom" je Glory Kill systém, kde môžete útočiť na oslabených démonov a získavať z toho zdravie. Hra podporuje aj vertikálnu mobilitu, čo vám umožňuje rýchlo sa pohybovať po priestore a nájsť strategické polohy pre útoky.

Tieto hry predstavujú len zlomok z množstva skvelých titulov, ktoré sú k dispozícii pre Xbox herné konzoly. Existuje ešte množstvo ďalších skvelých žánrov, ktoré vám prinesú úžasné herné zážitky.

Najlepšie hry pre Nintendo Switch

Nintendo Switch je jedinečnou hernou konzolou, ktorá prináša výnimočný herný zážitok, a to nielen vďaka svojej unikátnej hybridnej povahe, ktorá umožňuje prenosné hranie kdekoľvek. Od ikonických postáv až po nové inovatívne nápady, Nintendo Switch má niečo pre každého hráča.

Najlepšie hry pre Nintendo Switch sú jednoznačne tieto:

22. Super Mario Odyssey - táto hra kombinuje pôvodný šarm s novými mechanikami a vizuálnym rozkvetom, vytvárajúc tak herný zážitok, ktorý osloví hráčov rôznych vekových kategórií. Vďaka konzole Nintendo Switch môžete svoje dobrodružstvá s Mariom zažiť kdekoľvek a kedykoľvek.

23. The Legend of Zelda: Breath of the Wild - revolučný titul, ktorý vás vtiahne do rozsiahleho a do detailov prepracovaného sveta, kde môžete objavovať, bojovať a prežiť nekonečné dobrodružstvá.

24. Animal Crossing: New Horizons - táto relaxačná simulácia života vám umožňuje utiecť do vlastného raja na opustenom ostrove. Jedným z kľúčových prvkov hry je sociálna interakcia. Na ostrove sa môže usadiť niekoľko obyvateľov, zvierat, ktorí majú svoje vlastné osobnosti a záujmy. Komunikujú s hráčom, poskytujú úlohy a vytvárajú dojem života v reálnom svete. Hra podporuje aj hranie s priateľmi cez internet alebo miestnu sieť, kde môžete navštevovať ich ostrovy a deliť sa o zážitky.

Hra Animal Crossing na Nintendo Switch.

25. Advance Wars 1 + 2: Re-Boot Camp je moderným oživením klasických taktických stratégií z obdobia Game Boy Advance. Táto hra prináša nový život do originálnych titulov Advance Wars a Advance Wars 2: Black Hole Rising, čím umožňuje novým hráčom objaviť túto úžasnú sériu a starým fanúšikom si pripomenúť staré časy.

26. Bayonetta 3 je očakávaným pokračovaním akčnej série, ktorá je známa svojou rýchlosťou, dynamikou a nekompromisným bojovým systémom. Hlavná postava Bayonetta je čarodejnica s bohatou minulosťou a temnými tajomstvami. Jej bojové umenie je nielen štýlové, ale aj ohromujúce. Každý pohyb je precízne animovaný a spojený do kombinácií, ktoré sú vizuálne ohromujúce a zároveň vyžadujú hráčovu rýchlu reakciu a precízne ovládanie.

Hra Bayonetta na Nintendo Switch.

27. Kirby and the Forgotten Land je novým prírastkom do série hier s rozkošným ružovým hrdinom Kirbym, ktorý má schopnosť prehĺtať nepriateľov a prevziať ich schopnosti. Táto mechanika otvára dvere k rôznorodosti herného hrania a vytvára priestor pre rôzne spôsoby, ako sa priblížiť k rozlúsknutiu mnohých hádaniek.

Aj Nintendo prináša bohatú a rozmanitú paletu hier, ktoré oslovia hráčov všetkých vekových kategórií, stačí si len vybrať z pestrej ponuky.

Ponorte sa do fascinujúceho sveta, kde sa skvelé hry na vašej hernej konzole stávajú bránou k nekonečnej zábave a dobrodružstvám. Každý titul prináša so sebou jedinečný príbeh, výzvy a vzrušujúci zážitok, ktorý vás pohltí. V hernom svete nie sú hranice, len neukončiteľná radosť z hry!

Súvisiace kategórie

Hry