Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Ako vybrať najlepší kávovar na latte a cappuccino

Ak patríte do skupiny kávičkárov, ktorí si radi vychutnajú latte alebo cappuccino, mali by ste sa pri výbere kávovaru rozhliadnuť po modeloch s mliečnym systémom. V našej ponuke nájdete pestrý výber kávovarov, poradíme vám ako vybrať najlepší kávovar na latte a cappuccino a prezradíme vám výhody jednotlivých modelov.

Kávovary na prípravu latte a cappuccino

Výborné latte alebo cappuccino si pripravíte len v kávovare, ktorý prípravu týchto nápojov umožňuje. Zabudnúť preto môžete na prekvapkávacie kávovary, v ktorých by ste napeňovač mlieka hľadali len márne. Našťastie existuje niekoľko možností, vďaka ktorým si môžete pripraviť vaše obľúbené kávové nápoje s bohatou mliečnou penou. Záleží len na vás, aký spôsob prípravy kávy pre vás bude najpohodlnejší a koľko ste ochotný do nového kávovaru investovať.

Latte a cappuccino vám umožnia pripraviť tieto druhy kávovarov:

  • pákové kávovary
  • automatické kávovary
  • kapsulové kávovary

Automatický kávovar s tryskou na mlieko.

Ako vybrať najlepší kávovar na latte a cappuccino?

Okrem toho, že sa jednotlivé modely kávovarov líšia spôsobom prípravy kávy, rozdiel je aj v niekoľkých ďalších parametroch. Často hrá dôležitú úlohu pri rozhodovaní najmä dizajn a veľkosť kávovaru, zabúdať by ste však nemali aj na niekoľko technických detailov.

Najlepší kávovar na latte a cappuccino vyberajte podľa týchto parametrov:

  • tlak pary
  • veľkosť nádoby na vodu
  • príkon a spotreba energie

Pred kúpou kávovaru vám odporúčame sledovať najmä tlak pary, ktorým sa zabezpečuje dokonalá extrakcia aróm a esencií z každej kávovej dávky, čo je základom pre neodolateľnú chuťovú paletu vašich obľúbených nápojov. Pákový kávovar by mal dosahovať tlak pary aspoň 9 barov, čím je toto číslo vyššie, tým intenzívnejšiu a bohatšiu chuť váš kávový nápoj má. Automatické a kapsulové kávovary majú zvyčajne tlak 15 barov a viac.

Zvážiť by ste mali aj veľkosť nádoby na vodu, ktorá zvyčajne úzko súvisí s veľkosťou kávovaru. Vopred si premyslite, koľko káv budete denne v kávovare pripravovať, aby ste vodu nemuseli často dopĺňať, ale zároveň, aby v ňom nestála niekoľko dní. Do domácností sa odporúčajú kávovary s objemom približne 1 liter, naopak na pracovisku, kde bude kávovar využívať viacero ľudí vyberajte modely s objemom 2 až 3 litre.

Na záver vám odporúčame pri porovnávaní niekoľkých modelov sledovať aj ich príkon a spotrebu energie, ktoré spolu úzko súvisia. Všeobecne platí, že čím nižší má kávovar príkon, tým nižšia je spotreba jeho energie.

Pákový kávovar Sencor s tryskou na mlieko.

Najlepšie pákové kávovary na latte a cappuccino

Pákové kávovary na latte a cappuccino sú obľúbené u ľudí, ktorí si chcú vychutnať nielen pitie kávy, ale aj jej prípravu. Vaše obľúbené latte alebo cappuccino si pripravíte vďaka tryske, ktorá dokonale napení mlieko. Zvyčajne sú tryskou na mlieko vybavené všetky modely, avšak odporúčame vám si túto skutočnosť pred kúpou skontrolovať.

Najlepšie pákové kávovary na latte a cappuccino majú tieto výhody:

  • elegantný a štýlový dizajn
  • zachovávajú chuť čerstvej kávy
  • poskytujú úplnú kontrolu nad procesom prípravy kávy
  • príprava kávy sa stáva zábavným a obohacujúcim zážitkom
  • v porovnaní s automatickými kávovarmi majú nižšiu cenu

 

 

Automatický kávovar umožňuje prípravu rôznych kávových nápojov vrátane latte a cappuccino.

Najlepšie automatické kávovary na latte a cappuccino

Automatické kávovary na latte a cappuccino sú dostupné v dvoch prevedeniach v závislosti od toho, či celú prípravu kávy zvládnu bez vašej asistencie alebo naopak budú potrebovať vašu pomoc. Kým plnoautomatický kávovar zvládne mletie, zatlačenie, extrakciu aj prípravu kávy, poloautomatickému kávovaru zvyčajne chýba mlynček na kávové zrná alebo samočistiace funkcie.

Rozdiel medzi automatickými kávovarmi spočíva aj v spôsobe napenenia mlieka. Na výber sú automatické kávovary s tradičnou parnou tryskou, ktorá umožňuje manuálne napenenie mlieka. Tento typ automatického kávovaru je ideálny pre tých, ktorí si latte alebo cappuccino pripravujú len občas. Treba však myslieť na to, že tento postup vyžaduje určitú zručnosť a často ho sprevádza neporiadok z prskajúceho mlieka.

Najlepšie automatické kávovary na latte a cappuccino majú zabudovanú karafu na mlieko. Tento systém automaticky napení mlieko bez vašej asistencie a postará sa o prípravu dokonalej mliečnej peny. Stačí si len vybrať požadovaný nápoj a kávovar sa postará o všetko ostatné.

Výhody automatických kávovarov:

  • jednoduchá a rýchla príprava kávy
  • vstavaný mlynček na kávu
  • možnosť nastavenia chuti kávy
  • čistiace funkcie pre samostatné preplachovanie a čistenie

 

 

Kapsulový kávovar Bosch.

Najlepšie kapsulové kávovary pre všetky kávové nápoje

Nielen latte a cappuccino, ale aj množstvo ďalších kávových nápojov, si jednoducho v priebehu pár minút pripravíte v kapsulovom kávovare. Potrebovať budete len kávové kapsule, ktoré vložíte do kávovaru a vodu v nádržke.

Kapsulové kávovary majú niekoľko výhod:

  • nižšia obstarávacia cena
  • jedinečný a nápaditý dizajn
  • množstvo farebných prevedení
  • pestrý výber kávových kapsúl
  • ľahká príprava
  • nenáročná údržba

Jednotliví výrobcovia kapsulových kávovarov ponúkajú širokú paletu kávových kapsúl. Vopred sa môžete rozhodnúť, či si zakúpite kávové kapsule pre prípravu latte, cappuccino, espresso, lungo a veľa ďalších. Pred výberom vám odporúčame porovnať ceny jednotlivých kávovarov a ponuku ich kapsúl, pretože kapsule jednotlivých výrobcov sa medzi sebou kombinovať nedajú.

Vyberte si z pestrej ponuky kapsulových kávovarov známych výrobcov:

 

Súvisiace kategórie

Kávovary a príprava kávy