Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Ako vybrať párty reproduktor

Najdôležitejším prvkom každej párty je hudba a vďaka párty reproduktorom si ju budete môcť vychutnať kedykoľvek. Párty reproduktory vynikajú vyšším výkonom a sú vhodné do interiéru aj exteriéru. Jednotlivé modely sa líšia viacerými parametrami a funkciami, preto sme sa rozhodli pripraviť pre vás stručný prehľad, ako vybrať párty reproduktor.

Párty reproduktor Sharp.

Aké párty reproduktory nájdete v našej ponuke?

Párty reproduktory môžeme rozdeliť do dvoch hlavných kategórií, stojace párty reproduktory a príručné párty reproduktory, pričom najvýraznejší rozdiel medzi nimi spočíva v rozmeroch a dizajne. Výber medzi stojacim a príručným párty reproduktorom závisí od vašich konkrétnych potrieb a toho, čo očakávate od svojho hudobného zážitku. Obidve kategórie ponúkajú vynikajúci zvuk, no rôzne možnosti prenosu a použitia.

Stojaci párty reproduktor má zvyčajne väčšie rozmery, čo mu umožňuje poskytovať výkonnejší zvuk. Niektoré modely stojacich párty reproduktorov majú dokonca kolieska, čo zjednodušuje ich prenos a umožňuje ich jednoduché presúvanie po miestnosti alebo vo vonkajších priestoroch. Stojace párty reproduktory sú ideálne pre väčšie udalosti a párty, kde chcete dosiahnuť robustnejší zvuk a skvelý vizuálny dojem.

Príručný párty reproduktor je kompaktnejší a ľahší na prenášanie. Zvyčajne má ergonomické držadlo alebo remienok, čo z neho robí ideálneho spoločníka na cesty, alebo menšie oslavy.

Párty reproduktor má vysoký výkon.

Párty reproduktory podľa značky

Ak pri kúpe párty reproduktora môže byť pre vás značka rozhodujúcim kritériom. Na našom e-shope nájdete párty reproduktory celosvetovo známych výrobcov, pred kúpou vám odporúčame porovnať si ich jednotlivé ponuky.

Na našom webe nájdete párty reproduktory týchto značiek:

  • SAMSUNG
  • LG
  • YENKEE
  • SENCOR
  • PHILIPS
  • XIAOMI
  • HISENSE
  • JBL
  • PANASONIC
  • SONY
  • SHARP
  • BUXTON
  • BOSE
  • HAMA
  • NICEBOY

Párty reproduktor vyberajte podľa výkonu

Pri výbere párty reproduktora je jedným z kľúčových faktorov výkon. Rozhodovanie o vhodnom výkone závisí od toho, ako plánujete svoj reproduktor používať. Pre lepší prehľad sme párty reproduktory rozdelili podľa výkonu a typu udalosti, na ktoré sú najviac vhodné.

  • od 40 do 50 W - vhodné sú pre malé rodinné oslavy alebo stretnutia s priateľmi. Tento výkon je dostatočný na vytvorenie príjemnej atmosféry bez prehnaného hluku.
  • od 50 do 200 W - tieto párty reproduktory majú univerzálne využitie, pretože ich využijete v interiéri aj v exteriéri a väčšinou je ich výkon pre domáce párty a oslavy dostatočný.
  • 200 W a viac - najväčšie párty reproduktory môžu mať výkon až 1 000 wattov, ale treba mať na pamäti, že s rastúcim výkonom rastú aj cena, rozmery a hmotnosť reproduktora. Pred kúpou si preto premyslite, ako často budete reproduktor využívať a či sa vám investícia do veľkého párty reproduktora skutočne oplatí.

Niektorí výrobcovia uvádzajú aj RMS výkon reproduktora. Ten je dôležitým ukazovateľom toho, pri akom maximálnom výkone môže reproduktor stále prehrávať hudbu bez skreslenia zvuku a bez rizika trvalého poškodenia. Tento parameter pomáha pochopiť, ako reproduktor zvláda zvukové zaťaženie a zároveň dáva istotu, že zachová kvalitu zvuku aj pri vyššej hlasitosti.

Pri výbere párty reproduktora sledujte jeho výkon.

Citlivosť a frekvenčný rozsah párty reproduktora

Pri kúpe párty reproduktora je vhodné zvážiť nielen frekvenčný rozsah, ktorý ovplyvňuje kvalitu basov a tónov, ale aj citlivosť, ktorá určuje hlasitosť reproduktora a jeho schopnosť zvýšiť hlasitosť bez nutnosti vyššieho výkonu.

Frekvenčný rozsah je udávaný v hertzoch (Hz) a znamená rozsah frekvencií, ktoré reproduktor dokáže prehrávať. Vysoký rozsah zabezpečuje širšiu škálu zvukových tónov. Pri reproduktoroch s frekvenčným rozsahom do 50 Hz máte možnosť vychutnať si hlboké basy, čo je obzvlášť dôležité pri hudbe s výraznými nízkymi tónmi. Celkovo platí, že širší frekvenčný rozsah môže prispieť k bohatšiemu zvukovému zážitku.

Citlivosť párty reproduktora je udávaná v decibeloch na miliwatt (dB/mW) a meria, aká hlasitosť reproduktora je dosiahnutá na vzdialenosť jedného metra pri použití jedného wattu výkonu. Napríklad, ak má párty reproduktor citlivosť 93 dB/mW, znamená to, že jeho hlasitosť na vzdialenosť 1 metra pri použití 1 wattu je 93 decibelov. Vyššia citlivosť znamená väčšiu hlasitosť pri rovnakej energii.

Párty reproduktor s IP ochranou

Viacero výrobcov vybavuje svoje párty reproduktory IP ochranou, ktorá chráni váš reproduktor pred prachom a vodou. Pri výbere párty reproduktora si preto všímajte stupeň ochrany reproduktora, ktorý udáva informácie o jeho odolnosti voči týmto faktorom. Stupeň ochrany je bežne vyjadrený ako IP kód, ktorý pozostáva z dvoch čísel.

Prvé číslo v kóde označuje ochranu reproduktora pred vniknutím cudzích predmetov, ako je prach a iné nečistoty. Čím vyššie je toto číslo, tým väčšiu ochranu má reproduktor pred prachom a cudzími časticami.

Druhé číslo v kóde sa týka ochrany pred vniknutím vody. Podobne ako prvé číslo, aj tu platí pravidlo, že čím je toto číslo vyššie, tým je odolnosť voči vode väčšia. Vďaka tomuto číslu môžete určiť, do akej miery je váš pártybox chránený pred dažďom alebo inými tekutinami.

Prehľad stupňov ochrany IPX, ktoré sa najčastejšie používajú:

  • IPX1 - reproduktor je odolný po dobu 10 minút proti dažďu a striekajúcej vode.
  • IPX2 - reproduktor je odolný po dobu 10 minút proti dažďu, striekajúcej a padajúcej vode v sklone 15 stupňov.
  • IPX3 - reproduktor je odolný proti poprskaniu vodou.
  • IPX4 - reproduktor je odolný proti pokropeniu vodou po dobu 5 minút pri intenzite 10 litrov za minútu.
  • IPX5 - reproduktor je odolný po dobu 3 minút proti striekajúcej vode na vzdialenosť 3 metrov.
  • IPX6 - reproduktor je odolný na 3 minúty proti silnému prúdu striekajúcej vody na vzdialenosť 3 metrov.
  • IPX7 - reproduktor je odolný na maximálne 5 sekúnd pri krátkodobom ponorení do vody na hĺbku až 1 meter.
  • IPX8 - reproduktor je odolný na nepretržité ponorenie do vody na hĺbku až 5 metrov počas 1 hodiny.

Párty reproduktor s IP ochranou.

Párty reproduktory sa líšia spôsobom napájania

V technickej špecifikácii každého párty reproduktora nájdete aj možnosti jeho napájania. Na výber je klasické káblové pripojenie do elektrickej zásuvky, možnosť napájania integrovanou dobíjacou batériou alebo ich kombinácia.

Napájanie prostredníctvom akumulátora oceníte najmä v prípade, že si chcete vychutnať hudbu na miestach bez prístupu k elektrickej sieti. Tento typ napájania oceníte napríklad pri počúvaní hudby v záhrade, pri bazéne alebo počas cestovania.

Káblové napájanie vám zaručí, že sa nebudete musieť spoliehať na kapacitu batérie a hudbu si prehráte kedykoľvek. Tento typ pripojenia je však väčšinou vhodný len do interiérov, pretože potrebuje prístup k elektrickej zásuvke.

Kombinácia káblového a akumulátorového napájania je najlepšou voľbou, pretože využíva výhody oboch typov pripojení.

Pozor na výdrž batérie párty reproduktora

V prípade, že sa rozhodnete pre bezdrôtový reproduktor, pri výbere sledujte jeho kapacitu batérie. Tá je vyjadrená počtom hodín, ktoré je prenosný párty reproduktor schopný hrať bez nutnosti pripojenia k sieti. Zvyčajne majú párty reproduktory dobu prehrávania aspoň 10 hodín, na výber sú však aj modely s kratšou alebo dlhšou dobou prevádzky.

Párty reproduktory a ich konektivita

Možnosti pripojenia párty reproduktora

Párty reproduktory predstavujú skvelý spôsob, ako si užiť hudbu z rôznych zariadení, vrátane telefónov, tabletov, notebookov a počítačov. Existuje niekoľko spôsobov, ako môžete pripojiť svoj párty reproduktor k týmto zariadeniam, a to buď bezdrôtovo alebo pomocou káblov.

  • Bluetooth je veľmi bežnou technológiou, ktorá umožňuje bezdrôtové pripojenie reproduktora k rôznym zariadeniam. Je to ideálne riešenie pre všetky druhy bezdrôtových zariadení a oceníte ho najmä pri počúvaní v exteriéroch, kde nemusíte mať k dispozícii káblové pripojenie.
  • Wi-Fi technológia umožňuje bezdrôtové pripojenie reproduktorov prostredníctvom domácej alebo firemnej siete. Táto možnosť je obzvlášť užitočná v exteriéroch, kde je dostupné bezdrôtové pripojenie k internetu. Niektoré reproduktory s podporou Wi-Fi môžu dokonca kombinovať toto pripojenie s technológiou Bluetooth pre ešte väčšiu flexibilitu.
  • Párty reproduktory môžu disponovať USB portom či už typu microUSB alebo USB-C, ktorý umožňuje prehrávanie hudby z externých zariadení, ako sú flash disky, alebo externé pevné disky. Tento port môže byť tiež využitý na dobitie vstavanej batérie reproduktora alebo na nabíjanie mobilných telefónov a tabletov cez funkciu powerbanky.
  • Slúchadlový výstup (3,5 mm Jack) je užitočný pre pripojenie káblových slúchadiel k reproduktoru. V niektorých prípadoch môžete tiež pripojiť ďalší reproduktor pre dosiahnutie ešte vyššej hlasitosti, ak váš reproduktor podporuje takúto funkciu.
  • Niektoré reproduktory majú vstavaný slot pre Micro SD pamäťovú kartu, čo umožňuje priame prehrávanie hudby z karty.

Párty reproduktor s mikrofónom.

Párty reproduktor má množstvo funkcií

Jednotlivé párty reproduktory sa líšia počtom funkcií. Kým najlacnejšie modely sú vybavené len základnými funkciami, tie najdrahšie naopak dokážu poriadne prekvapiť. Zistite, akými funkciami môže byť vybavený váš nový párty reproduktor.

  • Svetelné efekty - vytvárajú úžasné vizuálne efekty, ktoré zvlášť vyniknú počas večerných hodín a dodávajú celej párty nezabudnuteľnú atmosféru.
  • Rádio - párty reproduktor umožňuje priame prehrávanie hudby z rádia, čím rozširuje dostupné zdroje hudby.
  • Mikrofónový vstup - ocenia najmä fanúšikovia karaoke alebo moderátori, pretože umožňuje pohodlné použitie mikrofónu.
  • LED displej - poskytuje jasné zobrazenie dôležitých informácií, ako je stav batérie alebo názov prehrávanej skladby.
  • Diaľkový ovládač - ponúka jednoduché ovládanie bez potreby stláčania tlačidiel priamo na reproduktore.
  • Hlasové ovládanie - smart párty reproduktory umožňujú ovládanie hlasovými príkazmi, čo zjednodušuje ich použitie.
  • Multiroom - umožňuje prepojiť dva reproduktory prostredníctvom technológie Bluetooth, takže môžete prehrávať súčasne tú istú hudbu z dvoch zariadení naraz.
  • NFC - umožňuje bezdrôtové spárovanie s inými smart zariadeniami jednoduchým priložením.
  • Bass boost - zvýraznením nízkych frekvencií dosiahnete silnejšie basy, čo pridáva hlboký zvuk do hudby.
  • Ekvalizér - prispôsobuje nastavenie basov a výšok podľa konkrétneho hudobného žánru, ktoré zlepšujú zvukový zážitok.
  • Powerbanka - párty reproduktor môže slúžiť aj ako powerbanka. Tá je zabudovaná priamo v reproduktore a umožňuje vám nabíjať vaše mobilné telefóny, tablety alebo iné zariadenia. Túto funkciu oceníte napríklad, keď ste na cestách alebo mimo dostupného elektrického napájania. Stačí jednoducho pripojiť svoje zariadenie k reproduktoru a využiť jeho batériu na dobitie.

Párty reproduktor cena

V niektorých prípadoch býva cena rozhodujúcim kritériom, avšak býva ovplyvnená viacerými parametrami. Pre lepší prehľad sme preto párty reproduktory rozdelili podľa ceny do niekoľkých skupín, aby ste mali predstavu o tom, aké vlastnosti a funkcie od reproduktora za rôzne ceny očakávať.

Podľa ceny rozdeľujeme párty reproduktory nasledovne:

  • do 150 eur - v tejto cenovej kategórii nájdete najlacnejšie pártyboxy, ktoré zvyčajne disponujú nižším výkonom. Ak však hľadáte párty reproduktor na menšie oslavy, v tejto cenovej kategórii nájdete, čo hľadáte.
  • od 150 eur do 400 eur - za túto cenu zakúpite kvalitné domáce párty reproduktory s dostatočným výkonom. Výhodou je aj dlhšia výdrž batérie a viacero funkcií.
  • od 400 eur a viac - ak ste pripravení investovať viac, môžete si dovoliť párty reproduktory so skutočne vysokým výkonom. Tieto zariadenia sú schopné ozvučiť aj veľké vnútorné alebo vonkajšie priestory a niektoré top modely dokonca prekračujú výkon 1 000 W.

 

 

Súvisiace kategórie

Párty reproduktory