Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Ako používať IPL epilátor

IPL epilátor Philips.

Ako funguje IPL epilátor na odstránenie chĺpkov?

Technológia IPL funguje tak, že k chĺpkom vysiela impulzy svetla s určitým rozsahom vlnovej dĺžky. To zahrieva chĺpky, čím narušuje ich štruktúru až ku korienkom, kvôli čomu následne vypadávajú. Po prvých použitiach zvyknú chĺpky opäť dorásť a preto je nutné celý postup niekoľkokrát opakovať, až kým sa dostavia žiadané výsledky. Celý proces odstránenia chĺpkov je bezbolestný a pokožku dráždi len minimálne.

Dôvody, prečo používať IPL epilátor:

  • bezbolestné odstránenie nežiadúcich chĺpkov
  • dlhodobé až trvalé odstránenie chĺpkov
  • možnosť aplikácie na rôzne oblasti tela
  • minimálne podráždenie pokožky
  • možnosť použitia v pohodlí domova

IPL epilátor Braun odstráni vaše chĺpky rýchlo a bezbolestne.

Komu je IPL epilátor určený?

Bohužiaľ, IPL epilácia nie je vhodná pre každého. IPL epilácia sa odporúča najmä ľuďom s bledou pokožkou a tmavým až čiernym ochlpením. Čím tmavšie je ochlpenie, tým viac melanínu obsahuje, vďaka čomu je epilácia účinná.

Pre koho nie je IPL epilátor vhodný?

  • Pre ľudí s citlivou pokožkou, ktorí by si pred prvým použitím mali urobiť test na malej časti pokožky, aby sa uistili, že nepociťujú príliš veľkú bolesť alebo nepohodlie.
  • Pre osoby s bledým chĺpkami alebo tmavou pokožkou, pretože tmavá pokožka obsahuje viac melanínu, ktorý môže absorbovať svetlo a spôsobiť nežiaduce účinky, ako je popálenie alebo hyperpigmentácia. IPL epilátor je efektívnejší na tmavšie chĺpky, ktoré obsahujú viac melanínu. Na svetlých alebo šedivých chĺpkoch môže mať IPL epilácia obmedzenú účinnosť, pretože svetlo nebude dostatočne absorbované.
  • Pre ženy počas tehotenstva, pretože hormonálne zmeny počas tehotenstva môžu ovplyvniť citlivosť pokožky a spôsobiť nežiaduce reakcie alebo podráždenie. Preto je s IPL epiláciou lepšie počkať a vyskúšať ju až po skončení tehotenstva.

Zistite, ako správne nastaviť IPL epilátor.

Postup, ako používať epilátor IPL

Pred prvým použitím IPL epilátora je nutné, aby ste si prečítali návod, ktorý je súčasťou balenia. Aj napriek tomu, že výrobcovia ponúkajú rôzne modely IPL epilátorov, ich postup používania je vo väčšine prípadov rovnaký. Pred prvým použitím je odporúčané oholiť si ošetrovanú oblasť, pretože IPL epilátor funguje najlepšie na jemných chĺpkoch.

  1. Malý test na začiatok - ak si chcete byť istá tým, že vám používanie IPL epilátora nepodráždi pokožku, odporúčame vám urobiť si malý test. IPL epilátor nastavte na najnižšiu intenzitu a na malej ploche kože ho otestujte. Potom počkajte 24 hodín a sledujte, či sa na ošetrenom mieste neobjavia žiadne nežiaduce reakcie, ako je začervenanie, podráždenie alebo svrbenie. Ak sa objavia nežiaduce reakcie, neužívajte IPL epilátor a vyhľadajte lekára.
  2. Venujte čas správnemu nastaveniu epilátora - v závislosti od konkrétneho modelu IPL epilátora môžete mať možnosť vybrať rôznu intenzitu svetelného záblesku. Začnite s nižšou intenzitou a postupne pridávajte podľa potreby. Niektoré IPL epilátory môžu mať aj rôzne režimy, ako napríklad režim pre tvár, telo alebo citlivú pokožku, ktoré vám zjednodušia nastavovanie. Vyberte si režim, ktorý najlepšie vyhovuje ošetrovanej oblasti.
  3. Postup epilácie je jednoduchý - IPL epilátor držte pevne v ruke a priložte svetelný záblesk na ošetrovanú oblasť. Záblesk sa aktivuje stlačením tlačidla alebo priložením aplikátora na pokožku. Uistite sa, že ste prekryli celú oblasť bez opakovaných zábleskov na rovnakom mieste. IPL epilátorom neprechádzajte cez rovnaké miesto viackrát, pretože to môže spôsobiť podráždenie pokožky.
  4. Nezabudnite na hydratáciu pokožky - po epilácii vypnite IPL epilátor a odpojte ho od napájania. Na pokožku si naneste upokojujúci krém, ktorý pomôže zmierneniť prípadné podráždenie pokožky a zároveň ju hydratuje. Aspoň 24 hodín sa snažte vyhnúť vystaveniu ošetrovanej oblasti priamemu slnečnému žiareniu a používaniu agresívnych chemikálií alebo parfumov na ošetrenú pokožku.

Ako sa používa IPL epilátor?

Odpovede na najčastejšie otázky o IPL epilátore

S novou technológiou odstraňovania chĺpkov IPL vyvstáva aj veľa otázok. V našom článku sme sa rozhodli sprostredkovať vám odpovede na niektoré z nich.

Aký je rozdiel medzi technológiou IPL a laserovým odstránením chĺpkov?

Na začiatku je dôležité si vysvetliť, že oboma spôsobmi odstránenia chĺpkov môžete dosiahnuť trvalú epiláciu. Rozdiel je v tom, že epilátor IPL využíva širokopásmový zdroj svetla, zatiaľ čo laser monochromatický zdroj svetla. Kým IPL epilátor môžete používať sami v pohodlí vášho domova, k odstráneniu chĺpkov laserom sú potrebné znalosti odborníka a tento zákrok sa vykonáva len v kozmetických salónoch.

Epiláciu IPL epilátorom zvládnete v pohodlí domova.

Ako dlho odstraňuje IPL epilátor chĺpky?

Na túto otázku sa nedá jednoznačne odpovedať, pretože rýchlosť epilácie IPL epilátorom je ovplyvnená viacerými faktormi. Doba epilácie závisí od veľkosti časti tela, ktorú sa rozhodnete epilovať, ale aj výkonu konkrétneho modelu prístroja a vašej šikovnosti. Najrýchlejšie epilátory IPL zvládnu zbaviť celé telo chĺpkov za menej ako 15 minút.

Ako často je nutné IPL epilátor používať?

V prípade, že s technológiou IPL ešte len začínate odporúča sa epilácia raz týždenne po dobu 4 až 12 týždňov. Častejšie ako raz za týždeň však IPL epilátor na odstránenie chĺpkov nepoužívajte, pretože výsledný efekt sa nezlepší a zbytočne budete riskovať podráždenie pokožky. Po prvých týždňoch pozorujte zmeny v raste chĺpkov a používanie prístroja prispôsobte vašim potrebám. Kým niektoré ženy využijú IPL epilátor raz za dva mesiace, iné po ňom musia siahnuť častejšie.