Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Samsung je značka, ktorá televízory mení na umelecké diela

Samsung je značka, ktorá televízory mení na umelecké diela.

Televízory sú tu s nami už takmer 100 rokov a za tú dobu prešli výrazným vývojom. Sú súčasťou takmer každej domácnosti a starajú sa o našu zábavu. Značka Samsung sa v posledných rokoch výraznou mierou podieľa na vývoji týchto prístrojov a stále prináša na trh nové koncepty. Rozprávali sme sa s Petrom Novomestským, Key Account Managerom TVAV spoločnosti Samsung o ekologickom prístupe, superveľkých obrazovkách, ale aj o prínose do umeleckej oblasti. 

Značka Samsung sa zaujíma aj o ekológiu a udržateľnosť. Všimol som si, že v ponuke je solárne napájaný diaľkový ovládač, vo výrobe sa používajú recyklované materiály. Aké ďalšie kroky značka robí či plánuje robiť v tomto smere?

Ovládače na televízory Samsung nepotrebujú žiadne externé tužkové batérie. Majú iba vstavaný článok, ktorý umožňuje ich nabíjanie cez USB-C alebo cez integrovaný solárny panel. Ďalším príkladom zodpovedného prístupu k prírode sú kartónové obaly s "nefarebnou" tlačou a bez  kovových spon, čo umožňuje ľahšiu recykláciu. V súvislosti s obmedzovaním nadmernej závislosti na prírodných zdrojoch, aj v logistike využívame ekologické baliace boxy, ktoré je možné následne v domácnostiach využívať na iné účely. Okrem toho si zákazníci namiesto papierových návodov môžu stiahnuť užívateľské príručky v digitálnej podobe, stačí načítať QR kód.
Okrem toho sa spoločnosť Samsung Electronics pripojila ku globálnej iniciatíve RE100, ktorej cieľom je dosiahnuť 100 percent obnoviteľnej energie. V rámci tejto iniciatívy chce spoločnosť počas piatich rokov previesť na obnoviteľnú energiu všetky elektrické zdroje na všetkých zahraničných trhoch, kde mimo Kórei pôsobí.
 
Pre milovníkov výtvarného umenia máte v ponuke televízory The Frame. Ako už názov napovedá, na prístroji viete zobraziť umelecké dielo tak, že pôsobí ako obraz na stene. Najnovšie sú v obchode Samsung Art Store k dispozícii aj diela Salvadora Dalího. Aký je o tieto televízory záujem medzi zákazníkmi?

The Frame je unikátny televízor, ktorý vo vypnutom stave dokáže zobrazovať diela zo svetových galérií. Stáva sa tak umeleckým dielom priamo doma u zákazníkov. K maximálnej autenticite prispievajú farebné výmenné rámy a matný povrch obrazovky, vďaka ktorému nerozoznáte The Frame od bežného obrazu. The Frame svojim jedinečným konceptom oslovuje konkrétne cieľové publikom, ktoré vníma pridanú hodnotu tohto zariadenia. Zákazníci si aktuálne nájdu v internetovom obchode Samsung Art Store aj celkovo 12 ikonických diel maliara Salvadora Dalího. Zbierka vznikla v spolupráci so súkromnou nadáciou Fundació Gala-Salvador Dalí, ktorú založil sám maliar s cieľom rozšíriť svoje umelecké, kultúrne a intelektuálne posolstvo s Španielsku aj za jeho hranicami. K tomu cieľu aktuálne napomáha invenčnou formou aj spomínaný The Frame. 

The Frame je unikátny televízor, ktorý vo vypnutom stave dokáže zobrazovať diela zo svetových galérií.

Pred pár mesiacmi ste prišli na trh s QLED TV so superveľkou obrazovkou s uhlopriečkou až 98“ palcov. Je medzi ľuďmi záujem o stále väčšie obrazovky?

Hoci celkový trh televízorov stagnuje, stále vidíme nárast v segmente veľkých uhlopriečok. Televízory s uhlopriečkou 75“ a viac majú medziročný nárast podielu o 10%. Pri televízoroch s uhlopriečkou 85“ a viac je medziročný nárast podielu dokonca o 50%. Veľká obrazovka vzbudí veľké emócie. Vtiahne diváka do deja. Ten si naplno užije krásne športové okamihy so svojím tímom, a pri večernom thrilleri bude mať ešte väčší zážitok zo sledovania ako pri menšej štandardnej obrazovke. 
 

Veľkosť obrazovky však dnes nie je jediným parametrom pri výbere televízora? Na čo ďalšie zákazník berie ohľad?

Zo štatistík vieme, že nový televízor je v bežnej domácnosti 5-7 rokov. To je dlhá doba, počas ktorej sa môžu meniť priority divákov. Okrem už bežného sledovania filmov sa snažíme využitie Samsung TV neustále rozširovať a preto ponúkame napríklad aj možnosť hrania hier. Okrem bežných video aplikácií majú Samsung Smart TV exkluzívne integrovanú aplikáciu Xbox, čo umožňuje hranie hier, prostredníctvom cloudového riešenia. Divák alebo hráč si nemusí kupovať hernú konzolu za 300-400 €, ale stačí pripojiť svoj účet a ovládač, a hranie môže začať. Televízor sa tak stáva pre užívateľov zároveň plnohodnotnou hernou konzolou.
 

Okrem bežných video aplikácií majú Samsung Smart TV exkluzívne integrovanú aplikáciu Xbox.

Z vašich televízorov sa pomaly stávajú takmer živé organizmy, ktoré prispôsobujú jas a farebný tón obrazovky tomu, či je ráno alebo večer. Aké ďalšie vychytávky majú nové prístroje?

Umelá inteligencia nie je len o vylepšení kvality obrazu. Dokáže taktiež prepojiť, nastaviť a optimalizovať spotrebu elektrickej energie pri rôznych domácich zariadeniach, ako sú televízory, práčky či chladničky.  Zákazníci tak majú detailný prehľad o spotrebe a majú možnosť ju komfortne ovládať prostredníctvom aplikácie Smart Things.
Čo sa týka bezpečnosti, ak v televízore využívajú zákazníci predplatené služby ako Netflix, HBO, Magio a podobne, mali by ste sa určite zaujímať o úroveň zabezpečenia. Samsung Smart TV využívajú šifrovací systém Knox Vault, ktorý sa využíva aj v mobilných telefónoch a je garanciou, že žiadne dáta nemôžu byť zneužité.

Samsung Smart TV využívajú šifrovací systém Knox Vault, ktorý sa využíva aj v mobilných telefónoch a je garanciou, že žiadne dáta nemôžu byť zneužité.

Aké sú plány do budúcna, alebo na čo sa môžu zákazníci a fanúšikovia značky tešiť?

Stále hľadáme možnosti a spôsoby, ako urobiť obraz ešte realistickejším a ovládanie ešte intuitívnejším. Tieto technológie už máme, napríklad Micro LED TV, ktorej spracovanie obrazu je skutočne dychberúce. Ale o tom zase nabudúce. ;)