Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

5 dôvodov prečo si kúpiť plnoautomatický kávovar

Užite si kávu bez starostí a zdĺhavej prípravy. Stačí, ak vložíte šálku na podstavec, stlačíte tlačidlo a plnoautomatický kávovar vám v priebehu niekoľkých sekúnd pripraví váš obľúbený kávový nápoj. Objavte všetky výhody plnoautomatických kávovarov a my vám prezradíme, prečo sa investícia do nich skutočne oplatí.

Dôvody, prečo si kúpiť plnoautomatický kávovar.

1.Plnoautomatický kávovar pripraví kávu bez vašej asistencie 

Najväčšou výhodou plnoautomatických kávovarov je bezpochyby nenáročná a rýchla príprava kávy. Plnoautomatické kávovary si samé dokážu namlieť kávové zrná, zatlačiť a extrahovať namletú kávu tak, aby bol váš nápoj pripravený presne podľa vašich preferencií. 

Plnoautomatické kávovary sa líšia ovládaním, na výber máte: 

  • tlačidlové ovládanie
  • dotykové ovládanie 

Každý plnoautomatický kávovar má na ovládacom paneli ikony alebo nápisy, ktoré vám zjednodušia obsluhu. Záleží preto len na vás, ktorý spôsob ovládania bude pre vás pohodlnejší. Niektoré plnoautomatické kávovary sú vybavené aj displejom, ktorý podáva prehľad o pripravovanom nápoji, funkciách, ale aj nutnosti odvápnenia alebo čistenia prístroja. 

Najlepšie plnoautomatické kávovary umožňujú ovládanie aj prostredníctvom aplikácie. Stačí, ak máte umiestnenú šálku na podstavci a na diaľku si môžete nechať pripraviť váš obľúbený kávový nápoj. Túto funkciu oceníte napríklad po ceste domov z práce alebo ak sa vám ráno nechce vstávať z postele.

Plnoautomatický kávovar Sencor s dotykovým ovládaním.

2.Plnoautomatický kávovar má integrovaný mlynček na kávu 

Vybrať si môžete medzi kávovarmi, ktoré disponujú buď keramickým, alebo oceľovým mlynčekom na kávu. Oceľ je síce odolnejšia, ale pri mletí sa zahrieva, čo môže viesť k prehriatiu namletej kávy. Keramickým mlynčekom sú vybavené najlepšie plnoautomatické kávovary, pretože produkuje menej tepla a je šetrnejší ku kávovým zrnám. 

Rozdiel medzi kávovými mlynčekmi spočíva aj v mechanizme mletia kávy. Mlynček na kávu môže byť: 

  • s kónickými kameňmi
  • s plochými kameňmi 

Kónické kamene melú kávu približne pri 500 otáčkach za minútu. Počas mletia nedochádza k prehriatiu a často majú tieto kávovary menšie rozmery. Na druhej strane, mlynček s plochými kameňmi melie kávové zrná rýchlejšie, jeho rýchlosť sa pohybuje v rozmedzí 900 až 1 400 otáčok za minútu. Hoci to umožňuje rýchlejšie mletie, existuje riziko prehriatia kvôli vyššej rýchlosti a veľkosti kameňov.

Niektoré mlynčeky na kávu môžu využívať aj trieštivé nože, ktoré kávové zrná nasekajú, čím je káva namletá nerovnomerne. Počas rotácie nožov tiež dochádza k uvoľňovaniu tepla, čo môže kávu prepáliť, preto tento mechanizmus mletia kávy vo väčšine plnoautomatických kávovarov nenájdete.

Plnoautomatický kávovar De´Longhi je možné ovládať aj prostredníctvom mobilnej aplikácie.

3.Údržbu plnoautomatického kávovaru zvládne každý 

Ďalšou z výhod plnoautomatických kávovarov je ich nenáročná údržba. Tá je zabezpečená pomocou automatického preplachovania, odvápňovania a jednoduchého čistenia trysiek. Výrobcovia plnoautomatických kávovarov implementujú do kávovarov čoraz viac čistiacich funkcií, ktoré výrazne zjednodušujú a urýchľujú údržbu zariadenia. Počtom čistiacich funkcií sa jednotlivé modely kávovarov líšia, avšak netreba zabúdať, že pri starostlivosti o čistotu kávovaru je nutná aj vaša pomoc. 

Tipy, ako sa správne starať o plnoautomatický kávovar: 

  • Dbajte na pravidelnú údržbu. 
  • Po príprave posledného nápoja umyte trysku vodou. 
  • Nádobku na usadeniny a odkvapkávaciu misku vyčistite každý deň. 
  • Pozornosť venujte aj čisteniu zásobníku na mlieko. 
  • Raz do týždňa vyčistite filter. 
  • V pravidelných intervaloch čistite aj zásobník na kávu. 
  • Na odvápňovanie používajte tekutý odvápňovač alebo tablety. 

Aplikácia Coffee+ pre plnoautomatické kávovary Philips.

4.Najlepšie automatické kávovary majú množstvo funkcií 

Modely plnoautomatických kávovarov sa líšia ponukou svojich funkcií. Ich zoznam nájdete v technickej špecifikácií výrobku, názvy sa môžu vzhľadom k jednotlivým výrobcom líšiť. 

Nastavenie množstva vody a sily kávy - umožňuje prispôsobenie intenzity kávy a výber veľkosti podľa vašich preferencií. Niektoré plnoautomatické kávovary umožňujú taktiež nastavenie teploty kávy.

  • Nastavenie hrubosti mletia kávových zŕn - výsledná chuť kávy je ovplyvnená aj nastavením hrubosti mletia, zvyčajne plnoautomatické kávovary ponúkajú niekoľko stupňovať mletia. 
  • Funkcia horúcej vody - umožňuje výdaj horúcej vody na prípravu ďalších nápojov, ako sú čaj alebo horúca čokoláda. 
  • Nastaviteľná výška výpustu kávy - umožňuje prípravu kávy do šálok rôznych výšok, čo zabezpečuje flexibilitu a pohodlie pri používaní.
  • Aróma systém - stará sa o zvýraznenie kávovej arómy pomocou jemného parenia, čo podporuje bohatý a intenzívny chuťový zážitok.
  • AutoClean - samočistiaca funkcia kávovaru zabezpečí, že jeho trubky nebudete musieť ručne čistiť. 
  • Osvetlenie šálok - oceníte pri príprave kávy v prítmí, napríklad počas skorého rána. 
  • Pamäťový režim - umožňuje uloženie vašich receptov tak, aby ste si svoju obľúbenú kávu vychutnali bez ďalšieho nastavovania. 
  • Predhrievanie šálok pred naliatím kávy - zabezpečuje lepšiu penu na nápoji a udržuje kávu teplú dlhšie, čím sa zlepšuje celkový zážitok z pitia kávy.
  • Časovač - umožňuje naplánovať prípravu kávy na určitý čas, čo je praktické a pohodlné pre ranné rutiny alebo špecifické časové harmonogramy.

Plnoautomatický kávovar Philips s mliečnym systémom LatteGo.

5.Plnoautomatický kávovar vytvorí dokonalú mliečnu penu

Najlepšie plnoautomatické kávovary majú vo výbave aj mliečny systém, ktorý umožňuje prípravu lahodnej mliečnej peny. Vďaka tomu si okrem klasického espressa alebo lunga môžete pripraviť aj cappuccino, latte alebo latte macchiato. 

Jednotlivé modely plnoautomatických kávovarov sa spôsobom prípravy mliečnej peny líšia, na našom e-shope nájdete na výber 2 modely: 

  1. Plnoautomatické kávovary s parnou tryskou bez mliečneho systému 
  2. Plnoautomatické kávovary s mliečnym systémom 

V prípade, že sa rozhodnete pre plnoautomatický kávovar s parnou tryskou, bude potrebné, aby ste mlieko napenili manuálne. Niektoré plnoautomatické kávovary majú trysku na tzv. hadičke, ktorú je možné ponoriť priamo do karafy či kartónu s mliekom. Vďaka tomu nemusíte mlieko ďalej prelievať. Tento typ kávovarov je vhodný pre ľudí, ktorí si kávové nápoje s mliečnou penou vychutnávajú len občas. 

Pre milovníkov cappuccina alebo latte je skvelou voľbou plnoautomatický kávovar so zabudovanou karafou na mlieko. V tomto prípade nemusíte robiť nič, stačí si len z menu vybrať požadovaný kávový nápoj a plnoautomatický kávovar spraví všetku prácu za vás. 

Objavte všetky plnoautomatické kávovary v našej ponuke.

Vyberte si svoj plnoautomatický kávovar z našej ponuky 

Objavte našu pestrú ponuku a vyberte si svoj nový plnoautomatický kávovar. Na výber sú modely v niekoľkých farebných prevedeniach a veľkostiach, záleží len na vás, ktoré parametre ovplyvnia vaše rozhodovanie. 

Na našom e-shope nájdete plnoautomatické kávovary týchto značiek: 

Súvisiace kategórie

Automatické kávovary