Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Ako vybrať monoklimatickú chladničku

Monoklimatické chladničky sú jednodverové chladničky, ktoré nie sú vybavené mrazničkou. Aj napriek tomu, že monoklimatické chladničky nepatria medzi najpredávanejšie, stále majú veľa fanúšikov. V našej ponuke nájdete modely viacerých výrobcov, zistite čím sa líšia a aké parametre sledovať pri ich výbere. V našom článku vám poradíme, ako vybrať monoklimatickú chladničku.

Monoklimatická chladnička Hisense.

Aké monoklimatické chladničky nájdete v našej ponuke?

Monoklimatické chladničky sú dostupné ako voľne stojace a vstavané. Aby ste mali v ponuke monoklimatických chladničiek lepší prehľad, rozhodli sme sa ich rozdeliť podľa veľkosti.

Na výber sú:

Monoklimatické chladničky sa líšia značkou

V našej ponuke nájdete pestrý výber monoklimatických chladničiek rôznych výrobcov. Tí ponúkajú chladničky bez mrazničky v rôznych cenových kategóriách, veľkostiach a dizajnoch, ktoré sa zároveň líšia viacerými parametrami.

Chladničky bez mrazničky ponúkajú títo výrobcovia:

  • LG
  • BEKO
  • PHILCO
  • GORENJE
  • AEG
  • WHIRLPOOL
  • ELECTROLUX
  • HISENSE
  • AMICA
  • INDESIT
  • CANDY
  • GUZZANTI

Monoklimatická chladnička LG.

Vnútorný objem a usporiadanie monoklimatickej chladničky

Pri každom modeli monoklimatickej chladničky nájdete údaje o jej vnútornom objeme, ktorý sa uvádza v litroch. Pri výbere rátajte s tým, že s rastúcim objemom sa často zvyšuje aj výška týchto chladničiek, zatiaľ čo šírka a hĺbka zostávajú bežne štandardizované pre domácnosti, obvykle do 60 cm.

  • Najmenšie dostupné modely monoklimatických chladničiek na trhu majú objem približne 30 litrov. Tieto menšie varianty sa často využívajú ako minibary v hoteloch.
  • Chladničky určené pre bežné domácnosti by mali mať objem začínajúci približne od 150 litrov.
  • Na trhu nájdete aj väčšie modely s objemom od 300 do 400 litrov, ktoré sú vhodné predovšetkým pre komerčné účely.

S ohľadom na veľkosť a vnútorný objem by mala mať monoklimatická chladnička k dispozícii viacero políc, ktoré je možné prispôsobiť podľa potreby, umiestniť ich inam alebo vybrať. Dôležité sú tiež priehradky vo dverách chladničky, ktoré umožňujú lepšie usporiadanie niektorých druhov potravín. Niektoré modely monoklimatických chladničiek často ponúkajú aj rôzne špeciálne boxy na lepšie uskladnenie potravín, napr. zeleniny, ovocia alebo syrov.

Monoklimatická chladnička.

Akú hlučnosť má monoklimatická chladnička

Každá monoklimatická chladnička počas svojej prevádzky vydáva hluk. Keďže ide o spotrebič, ktorý je v prevádzke neustále, pred kúpou by ste sa mali zamerať na jeho hlučnosť. Hlučnosť monoklimatických chladničiek sa pohybuje približne od 36 dB do 43 dB.

Modely s prevádzkovým hlukom nad 43 dB by mohli byť považované za rušivé, ale väčšinou takéto hodnoty nájdete len u vitrín určených pre komerčné použitie a pri niektorých vinotékach.

Ak zvažujete nákup monoklimatickej chladničky do pracovne, kancelárie alebo spálne (napríklad ako minibar), odporúčame zvážiť chladničku bez kompresora. Tieto chladničky prakticky nevydávajú hluk a neprodukujú vibrácie, čo ich robí vhodnými pre toto prostredie. Ide o menšie chladničky a minibary, ktoré majú hlučnosť obvykle do 33 dB.

Akú spotrebu energie má monoklimatická chladnička?

Pri výbere chladničky myslite aj na jej spotrebu energie, o ktorej najlepšie informuje energetický štítok. Na ňom nájdete informácie o energetickej triede, objeme chladničky, ale aj veľa ďalších informácií.

Monoklimatické chladničky obvykle patria do triedy s označením F alebo G, čo značí mierne vyššiu spotrebu energie. Existujú však aj modely, ktoré sú zaradené do kategórie E a patria tak medzi úspornejšie varianty.

Chladnička bez mrazničky s LED osvetlením.

Monoklimatická chladnička má viacero užitočných funkcií

Chladničky bez mrazničky sú na trhu menej časté než kombinované chladničky. Zvyčajne majú obmedzené možnosti moderných funkcií a technológií, ale niektoré z nadštandardných funkcií, ktoré môžete nájsť v niektorých modeloch si rozhodne zaslúžia vašu pozornosť.

Samozrejmosťou monoklimatických chladničiek je LED osvetlenie, ktoré umožňuje lepšiu orientáciu v priestore chladničky. Skvelou funkciou je aj nulová zóna. Je to špeciálna časť chladničky s možnosťou nastavenia teploty a vlhkosti. Umožňuje skladovanie potravín, ktoré sú náchylné k pokazeniu (napríklad syry, ovocie a zelenina) v optimálnych podmienkach.

No Frost technológia automatického odmrazovania vytvára studený a suchý vzduch, ktorý cirkuluje po celej chladničke. Týmto spôsobom pomáha udržiavať konštantnú teplotu a bráni vzniku námrazy na potravinách alebo vnútorných stenách. Monoklimatické chladničky s touto funkciou netreba odmrazovať, nízka miera vlhkosti zároveň minimalizuje riziko rastu baktérií a plesní.

Funkcia Super chladenie pomáha rýchlejšiemu chladeniu a zachovaniu kvality potravín a funkcia Multi Air Flow zabezpečuje neustále prúdenie vzduchu, udržiavajúc pritom rovnomernú teplotu v celom vnútri chladničky, vďaka čomu sa predlžuje čerstvosť potravín.

Skvelým doplnkom je aj ionizátor, ktorý neutralizuje pachy a bráni výskytu vírusov a baktérií.

Praktický LED displej sa nachádza na dvierkach chladničky a sprostredkúva dôležité informácie, ako napríklad čas, aktuálnu teplotu alebo rôzne iné nastavenia.

Poteší vás tiež inovatívna technológia chladničky pod názvom 6. zmysel, ktorá riadi výkon kompresorov tak, aby bola dosiahnutá optimálna teplota vo vnútri chladničky pri minimálnej spotrebe energie.

Súvisiace kategórie

Chladničky do 90cm Veľké chladničky bez mrazničky Voľne stojace chladničky bez mrazničky Vstavané chladničky bez mrazničky