Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Ako vybrať prenosný reproduktor

Prenosné reproduktory sú obľúbeným doplnkom pre hudobných nadšencov, cestovateľov a všetkých, ktorí si chcú vychutnať svoju obľúbenú hudbu kdekoľvek a kedykoľvek. Kvôli pestrej ponuke prenosných reproduktorov však môže byť výber konkrétneho modelu náročný. V našom článku sme sa zamerali na niekoľko faktorov, ktoré vám pomôžu pri rozhodovaní. Zistite, ako vybrať prenosný reproduktor, ktorý bude najviac spĺňať vaše potreby.

Prenosný reproduktor JBL.

 

Ako vybrať bluetooth reproduktor?

Ponuka prenosných reproduktorov je skutočne pestrá a preto je ťažké vybrať si najlepší model. Pri výbere prenosného reproduktora sa preto zamerajte na niekoľko technických parametrov, ktoré vám pomôžu s výberom, aby boli splnené všetky vaše požiadavky a očakávania.

Parametre, ktoré sledovať pri výbere prenosného reproduktora:

  • výkon
  • konektivita
  • funkcie
  • vodeodolnosť

Čím výkonnejší je prenosný reproduktor, tým väčšie sú zvyčajne aj jeho rozmery.

 

Aký výkon majú najlepšie prenosné reproduktory?

Pri výbere prenosného reproduktora je dôležité zvážiť najmä jeho výkon. Výkon reproduktorov sa udáva vo wattoch (W), pričom zvyčajne s vyšším výkonom väčšinou rastú aj celkové rozmery reproduktora.

Pre lepší prehľad môžeme rozdeliť prenosné reproduktory podľa výkonnosti do troch skupín:

  • 1 až 10 W - výkon dostačujúci pre bežné použitie. Prenosné reproduktory s týmto výkonom vytvárajú príjemnú kulisu, ktorá je dostatočne hlasná na počúvanie hudby v menších miestnostiach alebo pri individuálnom počúvaní hudby.
  • 10 až 40 W - prenosné reproduktory s týmto výkonom ponúkajú hlasnejší zvuk a lepšiu basovú odozvu. Sú ideálne pre pikniky, stretnutia s priateľmi alebo použitie vo vonkajšom prostredí. S týmto výkonom môžete očakávať, že reproduktor bude mať dostatočnú hlasitosť na to, aby naplnil priestor hudbou.
  • Výkon vyšší ako 40 W - je schopný ozvučiť aj väčšie priestory, ideálny je pre väčšie záhradné párty, oslavy alebo podobné udalosti. S vyšším výkonom prichádza väčšia hlasitosť a silnejšie basy, čo prispieva k zvukovej plnosti a intenzite.

Bezdrôtový prenosný reproduktor Sencor.

 

Prenosné reproduktory ponúkajú širokú škálu konektivity

Prenosný reproduktor dokáže prehrávať hudbu z telefónu, tabletu, notebooku, počítača a ďalších zariadení. Existuje niekoľko spôsobov ako môžete pripojiť prenosný reproduktor k vášmu zariadeniu, rozhodnúť sa môžete pre bezdrôtové pripojenie alebo pripojenie káblom.

  • Bluetooth je bežnou technológiou, ktorá umožňuje bezdrôtové pripojenie reproduktora k rôznym zariadeniam. Táto technológia je vhodná pre všetky bezdrôtové zariadenia a je ideálna pre použitie vo vonkajšom prostredí.
  • Technológia wi-fi umožňuje bezdrôtové pripojenie reproduktorov prostredníctvom domácej alebo firemnej siete. Táto technológia je vítaná najmä v exteriéroch, kde je dostupné bezdrôtové pripojenie k internetu. Niektoré modely s podporou wi-fi môžu tiež podporovať pripojenie pomocou bluetooth.
  • USB port, buď microUSB alebo USB-C umožňuje prehrávanie hudby z externých zariadení, ako sú flash disky alebo externé pevné disky. Okrem toho môže byť USB port použitý na dobitie vstavanej batérie bluetooth reproduktora alebo vybitých batérií mobilných telefónov a tabletov pomocou funkcie powerbanky.
  • Slúchadlový výstup (3,5 mm jack) je užitočný pre pripojenie káblových slúchadiel k bezdrôtovému reproduktoru bluetooth. V niektorých prípadoch je tiež možné pripojiť ďalší reproduktor pre dosiahnutie vyššej hlasitosti, ak to reproduktor podporuje.
  • Niektoré reproduktory majú slot pre MicroSD pamäťovú kartu, ktorá umožňuje čítanie aj zapisovanie údajov. Týmto spôsobom môžete prehrávať hudbu priamo z MicroSD karty a mať možnosť ukladať a prenášať svoje obľúbené skladby.

Sencor reproduktor s bluetooth technológiou.

 

Prenosný reproduktor má viacero užitočných vlastností a funkcií

Váš nový prenosný reproduktor môže byť vybavený viacerými praktickými funkciami a vlastnosťami, ktoré pri pravidelnom počúvaní určite oceníte. Zistite čo môže mať vo výbave váš prenosný reproduktor.

LED podsvietenie pridáva na zábavnosti a zároveň zlepšuje vizuálny dojem z počúvania hudby. Prenosný reproduktor má integrované LED osvetlenie, ktoré dokáže v niektorých prípadoch žiariť v rytme hudby. To znamená, že svetelné efekty sa budú meniť a prispôsobovať sa rytmu a melódii prehrávanej hudby. Tým sa vytvára vzrušujúce a pútavé prostredie, či už ide o malú domácu party alebo vonkajší piknik.

Podpora hlasového ovládania umožňuje ovládanie hlasom bez nutnosti manuálneho ovládania, vďaka čomu môžete napríklad prepnúť alebo zastaviť hudbu.

Powerbanka - prenosný bezdrôtový reproduktor môže slúžiť aj ako powerbanka. Tá je zabudovaná priamo v reproduktore a umožňuje vám nabíjať vaše mobilné telefóny, tablety alebo iné zariadenia. Túto funkciu oceníte napríklad, keď ste na cestách alebo mimo dostupného elektrického napájania. Stačí jednoducho pripojiť svoje zariadenie k reproduktoru a využiť jeho batériu na dobitie.

Bass Boost ocenia najmä milovníci basových tónov. Reproduktor je vybavený špeciálnou technológiou, ktorá zvýrazňuje basy a poskytuje hlboký a silný zvuk. Vďaka tejto funkcii môžete zažiť hudbu s intenzívnymi basmi, čo pridáva na energii a bohatosti zvuku.

Ekvalizér umožňuje prispôsobiť hudobnú reprodukciu podľa vašich preferencií alebo podľa konkrétneho hudobného žánru. Ekvalizér je nástroj, ktorý umožňuje nastaviť frekvenčné pásma zvuku, čím môžete upraviť jasnosť, basy, výšky a ďalšie parametre zvukového profilu. Takto si môžete vychutnať hudbu podľa svojho vkusu a optimálne si vychutnať každý žáner.

Vstavaný mikrofón - prenosný reproduktor môže byť vybavený integrovaným mikrofónom, ktorý umožňuje používať ho aj ako handsfree zariadenie. To znamená, že môžete pohodlne prijímať a vybavovať hovory bez nutnosti držania telefónu pri uchu. Mikrofón je kvalitný a zabezpečuje čistý a zreteľný prenos zvuku.

Slot na pamäťové karty - môžete do neho vložiť SD alebo microSD kartu, čo vám umožní prehrávať hudbu priamo z pamäťových kariet. Vďaka tomu máte prístup k širokej škále uloženej hudby bez potreby pripojenia externých zariadení.

Displej umožňuje jednoduchšie ovládanie zariadenia. Na displeji reproduktora môžete priamo vybrať požadované funkcie a nastavenia bez potreby ovládania z iného zariadenia. Navyše LCD displej je príjemne podsvietený, čo prispieva k lepšej čitateľnosti a vytvára atraktívny vizuálny prvok.

Párty režim umožňuje súčasne spárovať dve zariadenia s reproduktorom. To znamená, že si môžete striedavo púšťať hudbu z oboch zariadení, napríklad z dvoch mobilných telefónov. Táto funkcia je ideálna pre zdieľanie hudby s priateľmi alebo rodinou, čo pridáva na zábavnosti a vytvára atmosféru párty, kde každý má možnosť pridať svoje obľúbené skladby do prehrávania.

FM rádio umožňuje počúvať tuzemské a zahraničné digitálne rozhlasové stanice bez nutnosti pripojenia mobilného telefónu alebo tabletu. Vďaka zabudovanému rádiu môžete zažiť príjemné počúvanie svojich obľúbených staníc, či už doma, na cestách alebo pri outdoorových aktivitách.

Prenosné reproduktory sa líšia IP ochranou.

 

IP ochrana prenosných reproduktorov má rôzne stupne

Vodeodolnosť je veľmi užitočná vlastnosť pre tých, ktorí chcú využívať prenosný reproduktor vo vonkajších podmienkach alebo pri vode. Stupeň krytia IPX je uvedený pri každom reproduktore a určuje jeho odolnosť voči vode a vlhkosti. Vodeodolný reproduktor vám umožňuje pokojne ho používať v blízkosti bazéna, na pláži alebo dokonca v daždi bez obáv o poškodenie zariadenia.

Stupeň IPX udáva, do akej miery je reproduktor chránený pred vodou. Pri výbere prenosného reproduktora zvážte svoje potreby a využitie. Ak plánujete používať reproduktor pri vode alebo v daždi, odporúča sa zvoliť reproduktor s vyšším stupňom odolnosti voči vode.

Prehľad stupňov ochrany IPX, ktoré sa najčastejšie používajú:

  • IPX1 - reproduktor je odolný po dobu 10 minút proti dažďu a striekajúcej vode
  • IPX2 - reproduktor je odolný po dobu 10 minút proti dažďu, striekajúcej a padajúcej vode v sklone 15 stupňov
  • IPX3 - reproduktor je odolný proti poprskaniu vodou
  • IPX4 - reproduktor je odolný proti pokropeniu vodou po dobu 5 minút pri intenzite 10 litrov za minútu
  • IPX5 - reproduktor je odolný po dobu 3 minút proti striekajúcej vode na vzdialenosť 3 metrov
  • IPX6 - reproduktor je odolný na 3 minúty proti silnému prúdu striekajúcej vody na vzdialenosť 3 metrov
  • IPX7 - reproduktor je odolný na maximálne 5 sekúnd pri krátkodobom ponorení do vody na hĺbku až 1 meter
  • IPX8 - reproduktor je odolný na nepretržité ponorenie do vody na hĺbku až 5 metrov počas 1 hodiny

Užite si kvalitnú hudbu z prenosného reproduktora.

 

Nad kúpou prenosného reproduktora viac neváhajte

Ak ešte stále váhate nad kúpou prenosného reproduktora, skúste sa zamyslieť nad jeho výhodami. Existuje hneď niekoľko dôvodov, prečo by ste si mali prenosný reproduktor kúpiť:

  • Pripojenie reproduktora k mobilnému zariadeniu je veľmi jednoduché a rýchle. K pripojeniu môžete využiť bezdrôtovú technológiu bluetooth alebo jednoducho prepojiť reproduktor s vaším zariadením káblom.
  • Prenosné reproduktory majú väčšinou kompaktný a ľahký dizajn čo znamená, že sa pohodlne zmestia do batohu, tašky na rameno alebo dokonca do vrecka. Sú tak ideálne pre cestovanie a použitie na rôznych miestach.
  • Najlepšie prenosné reproduktory ponúkajú špičkový zvuk s krištáľovo čistými výškami a hlbokými basmi. Napriek svojej veľkosti dokážu vytvoriť silný a kvalitný zvuk, ktorý naplní miestnosť alebo vonkajšie prostredie.
  • Mnoho prenosných reproduktorov má vstavané akumulátory s dlhou výdržou. S viac ako 10-hodinovou výdržou batérie si môžete vychutnať hudbu na dlhšie obdobie bez nutnosti častého nabíjania.
  • Niektoré prenosné reproduktory sú vyrobené s dôrazom na odolnosť voči pádom, nárazom a dokonca aj vode. To znamená, že sa nemusíte obávať drobných nehôd alebo nepriaznivých poveternostných podmienok, keď reproduktor používate vonku.
  • Mnoho prenosných reproduktorov sa vyznačuje elegantným a štýlovým dizajnom. Bez ohľadu na to, kam ho položíte, dokáže vyniknúť svojou estetikou a pridať do miestnosti či prostredia šmrnc.

V našom e-shope nájdete pestrý výber prenosných bluetooth reproduktorov, ale aj reproduktorov s káblovým pripojením. Na výber sú reproduktory k mobilu, do auta a veľa ďalších. Objavte celú našu ponuku audio-video príslušenstva.

Súvisiace kategórie

Bezdrôtové reproduktory Reproduktory Audio