Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

ako-funguje-klima-do-bytu

Letné teploty sú skoro za dvermi... Aspoň to tak vyzerá, podľa dátumu v kalendári. Júlové a augustové dni a ich neznesiteľné horúčavy, naberú nového rozmeru v uzavretých, neklimatizovaných priestoroch.

Ten, kto nebude mať „po ruke“ napríklad kvalitnú klimatizáciu Sencor, zažije pravdepodobne krušné časy. Konštantné potenie, spojené s nepohodlím, ktoré negatívne ovplyvní efektivitu práce a kazí celkový dojem z pracovných dní? Takto predsa nikto nechce prežiť leto a preto ak sa chcete vyhnúť takýmto úmorným dňom, mali by ste zvážiť obstaranie klímy.

Potrebujete poradiť ako vybrať tú správnu klimatizáciu?

V našom článku sa dozviete aké typy klimatizácii poznáme. Aké sú rozdiely medzi klímami nižšej, strednej či najvyššej triedy. Ktoré parametre sú dôležité pri výbere a čo hodnoty týchto parametrov znamenajú a omnoho viac. 

 

Na akom princípe fungujú klimatizácie do bytu?

Klimatizácia funguje tak, že odoberá vzduch z priestoru a podľa preferencie, ho premieňa na teplý/studený vzduch. Môže ísť buď o ochladzovanie vzduchu alebo otepľovanie vzduchu.

  1. Tekuté chladivo vo vnútornom výparníku prechádza z tekutiny na plyn.
  2. Teplo z vnútorného vzduchu sa absorbuje do chladiva.
  3. Vzduch ochladzuje (pri prechode cez výparník).
  4. Ventilátor vnútornej jednotky potom čerpá chladený vzduch späť cez rozvodné potrubie domu do rôznych obytných priestorov.

Na akom princípe fungujú mobilné klimatizácie?

Mobilná klimatizácia funguje tak, že vzduch chladí a súčasne zbavuje vlhkosti.

  1. Motorový kompresor sa stará o cirkuláciu chladiva.
  2. Pri vyparovaní paliva nastáva chladenie, pričom následne hadica odvedie teplo von z miestnosti a ponechá iba svieži chladný vánok.

Potrebujete poradiť ako si vybrať mobilnú klímu pre Vás?

V našom článku sa dozviete podľa čoho si vybrať tú správnu mobilnú klimatizáciu. Prečo sú dôležité lamely či aké užitočné funkcie v sebe skrývajú mobilné klimatizácie.

mobilne-klimatizacie

Odpoveď na neznesiteľné horko je teda jednoduchá. Pozrite sa na naše klimatizácie a doprajte si príjemne strávené letné mesiace.