Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Ako vybrať elektrickú zubnú kefku

Starostlivosť o našu ústnu dutinu by nemala byť povinnosťou, ale krátkym rituálom, ktorý si užívame dvakrát denne. Výber správnej zubnej kefky zohráva kľúčovú úlohu v tomto úsilí. Moderné elektrické zubné kefky sa stávajú stále populárnejšími, no nejde len o módu. Ich schopnosť efektívne sa starať o naše zuby prekonáva klasické manuálne kefky v niekoľkých ohľadoch. Zistite, aké elektrické zubné kefky nájdete v našej ponuke a podľa akých parametrov sa rozhodovať pri výbere. 

Elektrická zubná kefka

Objavte všetky elektrické zubné kefky 

V súčasnosti sú na trhu dostupné dva hlavné typy elektrických zubných kefiek, ktoré sa líšia v základnej technológii, na ktorej fungujú. Ide o sonické kefky a rotačno-oscilačné kefky, medzi ktoré radíme aj zubné kefky s inovatívnou technológiou iO. 

Na prvý pohľad sa tieto kefky líšia najmä tvarom hlavice. Sonické kefky majú podlhovastý tvar podobne ako bežné manuálne kefky. Oscilačno-rotačné kefky majú guľatú hlavu, ktorá po zapnutí rotuje v polkruhu. 

Zistite, akými ďalšími vlastnosťami sa jednotlivé modely elektrických zubných kefiek líšia: 

  • Sonická zubná kefka - využíva vysokofrekvenčné kmitanie na dosiahnutie svojej účinnosti. Pri tejto metóde sa čistiaca hlavica pohybuje hore a dole v určitom rozsahu. Tento pohyb nielen dokonale čistí zuby, ale tiež vytvára tlak, ktorý tlačí tekutinu do medzizubných priestorov a pozdĺž línie ďasien. To umožňuje sonickým zubným kefkám efektívne vyčistiť aj ťažko dostupné miesta v ústnej dutine. Táto metóda je zároveň šetrná k zubom a ďasnám.
  • Rotačno-oscilačná zubná kefka - tento typ zubnej kefky disponuje okrúhlou hlavicou, ktorá vykonáva polkruhovú rotáciu so špičkovými rýchlosťami až 40 tisíc kmitov za minútu, vďaka čomu umožňuje presné a dôkladné čistenie na ťažko dostupných miestach. Tento pohyb napodobňuje správnu techniku čistenia s rotáciou. Rotačno-oscilačné kefky sú skvelé pri odstraňovaní povlaku a nečistôt z vašich zubov aj vďaka technológii iO, ktorá využíva magnetické vibrácie pre čistenie zubov. Táto technológia je doplnená inovatívnymi funkciami, ktoré zabezpečujú efektívnejšiu a šetrnejšiu starostlivosť o vaše zuby. 

Sencor elektrická zubná kefka

Elektrické zubné kefky sa líšia napájaním 

Zvyčajne sú elektrické zubné kefky vybavené nabíjačkou, prostredníctvom ktorej dobijete ich batériu a následne sú schopné fungovať bez nutnosti pripojenia kábla aj niekoľko hodín. Na výber sú však ak batériové zubné kefky, ktoré fungujú na tužkové batérie. 

Nabíjacie elektrické zubné kefky sa dobíjajú pomocou základne pripojenej k elektrickej energii. Doba nabíjania sa pohybuje zvyčajne v rozmedzí niekoľkých hodín. Po nabití vydržia 2 až 10 dní, v závislosti od konkrétneho výrobcu a modelu. Tento typ zubných kefiek odstraňuje potrebu častej výmeny batérií a vyznačuje sa nízkou spotrebou energie. Niektoré modely majú integrovaný indikátor, ktorý vás upozorní na stav batérie.

Batériové zubné kefky používajú bežné tužkové batérie typu AA alebo AAA. Zvyčajne sa používajú pre detské zubné kefky, kde je starosť o pravidelné nabíjanie akumulátora zjednodušená.

Rotačno-oscilačná zubná kefka

Ako rýchlo umýva zuby elektrická zubná kefka? 

V porovnaní s tradičnými manuálnymi kefkami sú elektrické kefky nesmierne rýchle. Základné modely dokážu v jednej minúte vykonať približne od 8 000 až po 30 000 pohybov, zatiaľ čo najvýkonnejšie varianty dosahujú viac než 43 000 pohybov za tú istú dobu. Účinnosť čistenia závisí od počtu kmitov za minútu.

Je dobré vedieť, že počet pohybov za minútu má priamy vplyv na počet sterov, čiže pohybov zubnej kefky po vašich zuboch. Jedno čistenie sa skladá z dvoch pohybov. Ak má zubná kefka napríklad 31 000 otáčok za minútu, vytvorí celkovo 62 000 sterov počas tejto doby.

Pri výbere elektrickej zubnej kefky je preto dôležité sledovať dva parametre - rýchlosť otáčok a počet sterov za minútu, aby ste si správne uvedomili, ako efektívne daná elektrická zubná kefka pracuje pri čistení vašich zubov.

Sencor sonická zubná kefka

Aké režimy čistenia majú elektrické zubné kefky?

Každá elektrická zubná kefka má v nastaveniach viacero režimov, vďaka ktorým si intenzitu čistenia a rýchlosť prispôsobíte podľa vašich preferencií. Rôzni výrobcovia môžu mať pre tieto režimy odlišné názvy, ale v podstate ide o rovnaké funkcie. Môže sa preto stať, že elektrická zubná kefka, ktorú si vyberiete, bude mať pre jednotlivé režimy iné označenia. 

Vaša nová elektrická zubná kefka môže mať k dispozícií tieto režimy: 

  • Čistenie (Clean) - tento režim je určený pre každodenné použitie a účinne sa stará o vaše zuby aj v prípade, že máte zubnú náhradu.
  • Masáž (Massage) - ideálny režim pre citlivé ďasná, keďže vyvíja jemnejší tlak a poskytuje masážny efekt.
  • Leštenie (Polish) - tento režim pridá vášmu úsmevu žiarivý lesk a pomáha udržiavať zuby jasné a lesklé.
  • Bielenie (White) - slúži na odstránenie pigmentových škvŕn a redukciu zubného povlaku, čím prispieva k bieleniu zubov.
  • Hĺbkové čistenie (Deep Clean) - tento režim sa stará o dôkladné a hĺbkové čistenie, čím pomáha odstrániť baktérie a zubný povlak ešte dôkladnejšie.

Oral B eElektrická zubná kefka

Výmenné hlavice a príslušenstvo 

V balení elektrických zubných kefiek zvyčajne nájdete niekoľko dodatočných náhradných hlavíc, ktoré sú označené farebnými krúžkami. Vďaka tejto farebnej identifikácii sa vám nestane, že by ste si pomýlili svoju kefku s kefkou člena vašej rodiny.

Je však potrebné zdôrazniť, že náhradné hlavice pre elektrické kefky sú kompatibilné len v rámci konkrétnej značky. V niektorých prípadoch sú dokonca kompatibilné len s určitým produktovým radom tej istej značky. Preto je dôležité starostlivo si vybrať správne náhradné hlavice, aby vyhovovali všetkým vašim potrebám a zabezpečili účinnú starostlivosť o vaše zuby.

Okrem výmenných hlavíc môžete nájsť v balení ochranné puzdro na zubnú kefku či úložné priestory pre náhradné hlavice. Výhodou je, ak má elektrická kefka v balení stojan, do ktorého si môžete náhradné hlavice umiestniť. 

Elektrická zubná kefka Oral B

Unikátne funkcie, ktorými sú vybavené elektrické zubné kefky 

Výrobcovia elektrických zubných kefiek sa snažia odlíšiť svoje modely od konkurencie nielen nápaditým dizajnom, ale aj viacerými praktickými funkciami. Tie zjednodušujú ovládanie elektrickej zubnej kefky alebo ponúkajú väčšie množstvo nastavení a režimov. 

Vaša nová elektrická zubná kefka môže mať tieto funkcie:

  • Časovač - optimalizujte čistenie zubov a informuje o tom, ako dlho by ste si mali zuby čistiť.
  • LED displej s podsvietením - znázorňuje vybraný program a stav batérie.
  • Vstavaný tlakový senzor - chráni vaše ďasná a sklovinu pred nadmerným tlakom počas čistenia. Kefka vám dá signál pri príliš veľkom tlaku alebo ho môže automaticky upraviť.
  • Detekcia polohy - umožňuje zubnej kefke ukázať, ktoré miesta v ústach ste si už vyčistili a ktoré ešte potrebujú vašu pozornosť.
  • Inteligentný indikátor výmeny - automaticky upozorní na nutnosť výmeny čistiacej hlavice. Táto funkcionalita udrží vašu zubnú kefku v optimálnom stave.
  • Brushsync technológia - sleduje, ako dôkladne čistíte svoje zuby a následne prispôsobuje intenzitu otáčok zubnej kefky presne podľa vášho štýlu čistenia zubov.
  • Bluetooth - umožňuje spojiť elektrickú zubnú kefku s vašim inteligentným mobilným telefónom. Táto funkcia umožňuje sledovať a analyzovať vaše zubné návyky podrobnejšie. V príslušnej mobilnej aplikácii nájdete detailné informácie o čistení vašich zubov, ako napríklad trvanie čistenia alebo vyvinutom tlaku. Môže vám napríklad pomôcť zdokonaliť techniku čistenia zubov a naučiť vás optimálne postupy. 
  • Cestovné puzdro - s praktickým puzdrom, ktoré má integrovaný zdroj napájania, budete mať vašu zubnú kefku stále pri sebe, aj keď cestujete.
  • Hlavica na čistenie jazyka - špeciálna hlavica určená na prečistenie jazyka sa stará o udržanie mikróbov vo vašej ústnej dutine. Pravidelné používanie tejto hlavice v kombinácii so zvyšnou starostlivosťou udržuje vašu ústnu hygienu na vysokom stupni.

 

Súvisiace kategórie

Dentálna hygiena Elektrické zubné kefky Elektrické zubné kefky Oral B