Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Ako vybrať kávovar

Výber správneho kávovaru je často náročnou úlohou, pretože ponuka kávovarov je veľká. V našom článku vám vysvetlíme, aké kávovary nájdete v našej ponuke a ako medzi nimi orientovať. Zistite, aké parametre sledovať pri výbere kávovaru a podľa čoho sa rozhodnúť o kúpe.

Ako vybrať kávovar?

Aké kávovary nájdete v našej ponuke?

Existuje niekoľko typov kávovarov, ktoré sa líšia spôsobom prípravy kávy a mnohými ďalšími parametrami. Každý typ kávovaru má svoje výhody a nevýhody, ktoré by ste mali zvážiť pri výbere. V našej ponuke nájdete tieto modely kávovarov:

Prekvapkávacie kávovary

Prekvapkávacie kávovary si obľúbia zákazníci, ktorým vyhovuje tradičný spôsob prípravy kávy. Tento typ kávovarov je jednoduchý na používanie a poskytuje jemnejšiu a miernejšiu chuť kávy. Príprava kávy je jednoduchá, prekvapkávacie kávovary používajú papierové filtre a horúcu vodu, ktorá preteká cez mletú kávu do kanvice. Vďaka objemnej nádobe dokážete pripraviť veľké množstvo kávy naraz, čo oceníte napríklad vo väčšej skupine ľudí.

Výhody prekvapkávajúcich kávovarov

+ možnosť prípravy väčšieho množstvo kávy súčasne

+ káva zostáva dlhšie teplá

+ prekvapkávacie kávovary majú viacero užitočných funkcií

+ cenová dostupnosť

+ možnosť prípravy kávy s papierovou filtráciou alebo bezfitračným systémom

Nevýhody prekvapkávajúcich kávovarov:

- papierový filter môže zachytávať kávové oleje, ktoré káve dodávajú arómu

- chuť kávy môže ovplyvniť nekvalitný filter

Prekvapkávací kávovar Sencor.

Kapsulové kávovary

Kapsulové kávovary sú veľmi populárne vďaka svojej jednoduchosti a pohodliu počas prípravy kávy. K príprave kávy využívajú predom balené kapsule, ktoré obsahujú presne odmerané množstvo kávy alebo iného nápoja. Príprava nápoja je jednoduchá, stačí vložiť kapsulu do kávovaru, stlačiť tlačidlo a za krátku chvíľu máte hotovú šálku svojho obľúbeného kávového nápoja. Tento typ kávovarov ponúka široký výber príchutí kávy a ideálny je napríklad na občasné použitie.

Výhody kapsulových kávovarov:

+ jednoduchý a rýchly spôsob prípravy kávy

+ pestrý výber kapsúl

+ kompaktné rozmery

+ štýlový dizajn

+ nízka cena

Nevýhody kapsulových kávovarov:

- umožňuje prípravu len jednej šálky naraz

- nutnosť kupovania kapsúl

V kapsulovom kávovare si vychutnáte rôzne druhy nápojov.

Pákové kávovary

Pákové kávovary sú vhodným riešením pre skutočných nadšencov kávy. Sú ručne ovládané a umožňujú vám plnú kontrolu nad prípravou kávy. Tieto kávovary majú páku, ktorou dokážete regulovať tlak, množstvo vody a trvanie extrakcie. S ich pomocou môžete vytvárať kávu s presne nastavenou chuťou a intenzitou. Pákové kávovary vyžadujú trochu cviku a skúseností, ale umožňujú vám dosiahnuť profesionálne výsledky a prispôsobiť si kávu podľa svojich preferencií.

Výhody pákových kávovarov:

+ vhodné na prípravu rôznych druhov káv

+ elegantný dizajn

+ chuť a intenzitu kávy ovplyvňujete sami

+ celú prípravu kávy máte pod kontrolou

Nevýhody pákových kávovarov:

- príprava vyžaduje čas

- čistenie kávovaru je náročnejšie

Pákový kávovar Sencor.

Automatické espresso kávovary

Tento typ kávovarov je zameraný na prípravu autentického talianskeho espressa. Zvyčajne majú zabudovaný mlynček na kávu, nevyhnutnou súčasťou je automatický systém prípravy kávy, ktorý reguluje množstvo vody, tlak a teplotu. Výsledkom je silné espresso s bohatou crema vrstvou. Niektoré automatické espresso kávovary majú aj funkcie na prípravu mliečnych nápojov, ako cappuccino alebo latté.

Výhody automatických espresso kávovarov:

+ možnosť prípravy kávy jedným tlačidlom

+ množstvo inovatívnych funkcií

+ jednoduché čistenie a starostlivosť

+ súčasťou môže byť aj napeňovač mlieka

Nevýhody automatických espresso kávovarov: 

- vyššia obstarávacia cena

- väčšie rozmery

Automatické kávovary umožňujú prípravu kávy jedným dotykom.

Aké značky kávovarov nájdete v našej ponuke?

V našej ponuke nájdete kávovary rôznych výrobcov. Vybrať si môžete z pestrej ponuky dodávateľov, ktorí ponúkajú spoľahlivé kávovary. Na našom e-shope zakúpite kávovary týchto značiek:

  • Sencor ponúka okrem kávovarov aj širokú škálu domácich spotrebičov vrátane mixérov, vysávačov, rýchlovarných kanvíc a iných. Ich kávovary sa zameriavajú na pohodlie a jednoduché ovládanie, pričom ponúkajú rôzne funkcie a štýlový dizajn.
  • De´Longhi je taliansky výrobca spotrebnej elektroniky, ktorý je známy svojim pestrým výberom kávovarov, vrátane automatických espresso kávovarov, pákových kávovarov a kapsulových systémov. De´Longhi sa zameriava na kombináciu kvality, výkonu a elegantného dizajnu.
  • Dolce Gusto je značka kávovarov, ktorá je spoločným podnikom spoločností Nestlé a De´Longhi. Ich kávovary sú určené pre prípravu nápojov s kapsulami, ktoré ponúkajú širokú škálu chutí a variácií. Dolce Gusto je známe pre svoju rýchlu prípravu a široký sortiment nápojov, vrátane espressa, cappuccina, čokolády a ďalších.
  • Tassimo kávovaryvyrábané spoločnosťou Bosch a sú skvelým príkladom spoľahlivého a vysoko kvalitného kávovaru, ktorý vám vždy spoľahlivo pripraví lahodnú kávu. Kapsulové Tassimo kávovary sú navrhnuté s dôrazom na detaily a inovácie, aby vám poskytli jednoduché a pohodlné používanie. S ich pomocou si môžete vychutnať širokú škálu nápojov s vynikajúcou chuťou a kvalitou.
  • Krups je nemecký výrobca spotrebnej elektroniky so zameraním na kuchynské spotrebiče. Ich kávovary sú známe svojou spoľahlivosťou a vysokou kvalitou. Ponúkajú rôzne typy kávovarov, vrátane prekvapkávaných kávovarov, automatických espresso kávovarov a kapsulových systémov, obľúbené sú pre svoje funkcie a jednoduché ovládanie.
  • Philips je holandský výrobca elektroniky, ktorý ponúka rôzne typy spotrebičov vrátane kávovarov. Ich kávovary sa zameriavajú na kombináciu špičkového dizajnu a inovatívnych funkcií. V našej ponuke nájdete pestrý výber automatických espresso kávovarov, ale aj prekvapkávaných kávovarov.

Automatický kávovar s napeňovačom mlieka.

Ako vybrať kávovar?

V našej ponuke nájdete skutočne pestrý výber kávovarov, z ktorých sa častokrát veľmi ťažko vyberá konkrétny typ kávovaru, ktorý splní požiadavky všetkých členov domácnosti. Pri výbere vám môže pomôcť, ak sa zamyslíte nad niektorými technickými parametrami.

Pri výbere kávovaru zvážte tieto parametre:

  • typ kávy
  • kapacita
  • veľkosť
  • funkcie
  • cena

Aký typ kávy máte radi?

Pri výbere kávovaru je dôležité zvážiť aj typ kávy, ktorú preferujete. Každý typ kávovaru je navrhnutý pre konkrétne použitie a ponúka rôzne možnosti prípravy kávových nápojov.

  • Máte radi cappuccino, latte alebo čokoládu? Širokú škálu nápojov si pripravíte v kapsulovom kávovare. Pri kapsulových kávovaroch je dôležité zistiť, ktoré kapsule sú kompatibilné s daným kávovarom. Rôzni výrobcovia majú svoje vlastné kávové kapsule.
  • V prípade, že máte radi menej výraznú kávu, skúste sa zamyslieť nad kúpou prekvapkávacieho kávovaru. Na prípravu kávy môžete použiť rôzne druhy mletej kávy, či už voľne predávanej alebo vo vrecúškach s filtrovým papierom.
  • Ak chcete, aby bola pre vás príprava kávy zážitkom, vyhovovať vám budú pákové kávovary. Pri pákových kávovaroch je potrebná špeciálna jemne zomletá káva, ktorá je určená pre espresso prípravu.
  • Pre porovnanie, moka hrnčekové kávovary vyžadujú hrubšie zomletú kávu, aby bolo možné dosiahnuť správne stláčanie a extrakciu kávových olejov.
  • Lahodnú šálku kávy bez starostí s prípravou si pripravíte v automatickom kávovare. Tie zvyčajne umožňujú používanie rôznych druhov kávy, a to buď v mletej forme alebo vo forme kávových zŕn.

Pákový kávovar SAGE.

Kávovary majú rozdielnu kapacitu a veľkosť

Kapacita kávovaru súvisí s množstvom vody a kávy, ktoré kávovar dokáže pripraviť naraz. Veľkosť kapacity vášho nového kávovaru prispôsobte počtu ľudí, ktorí vo vašej domácnosti pijú kávu. Ak plánujete pripravovať kávu pre viac ľudí alebo v prípade, že máte veľkú rodinu, vyberte si kávovar s väčšou kapacitou. Naopak 1 - 2 členné domácnosti ocenia kávovar s menšou nádržkou na vodu, ktorý má zvyčajne aj menšiu veľkosť.

Pri veľkosti kávovaru zase zvážte dostupný priestor v kuchyni a to, či kávovar musí byť prenosný alebo ho plánujete mať stále umiestnený na jednom mieste.

Kávovary sa líšia funkciami

Každý typ kávovaru je vybavený rozdielnymi funkciami a vlastnosťami, ktoré zjednodušujú ich používanie. Kým niektoré kávovary umožňujú nastavenie intenzity kávy, množstva a teploty vody, iné môžu byť vybavené napeňovačom mlieka alebo mlynčekom na kávové zrná. Ďalšou užitočnou funkciou je napríklad programovateľný časovač, funkcia automatického vypnutia, alebo udržiavania teploty.

Pri výbere kávovaru sledujte aj jeho ovládanie. To by malo byť predovšetkým jednoduché a intuitívne, aby ste mohli nastavovať a prispôsobovať prípravu kávy s ľahkosťou. Kávovary je možné nastavovať pomocou tlačidiel, dotykového displeja alebo mobilnej aplikácie, výhodou je LED displej, ktorý sprostredkúva všetky dôležité informácie o príprave kávy.

Kávovary sú vybavené rôznymi funkciami.

Za akú cenu kúpite nový kávovar?

V našej ponuke nájdete kávovary za rôzne ceny, aby si z pestrej ponuky vybral naozaj každý. Z každého typu kávovaru ponúkame základné, ale aj profesionálne modely. Cena kávovarov sa môže líšiť v závislosti na rôznych faktoroch, vrátane typu kávovaru, značky, funkcií a kvality.

Kávovary podľa ceny:

  • Prekvapkávacie kávovary a mokka kanvičky - ich ceny sa pohybujú od približne 20 EUR až do 50 EUR, avšak v ponuke môžete nájsť aj drahšie modely. Tieto kávovary sú cenovo dostupné a vhodné pre tých, ktorí si potrpia na jednoduchú prípravu kávy.
  • Kapsulové kávovary - majú širšiu cenovú rozmanitosť, avšak dokážu pripraviť pestrú škálu nápojov. Základné modely sa pohybujú v rozmedzí 50 EUR až 150 EUR, pričom ceny pokročilejších a viac funkčných kávovarov sa môžu pohybovať od 100 EUR do 300 EUR a viac. Pri kúpe je potrebné brať do úvahy cenu samotných kávových kapsúl, ktoré sa pravidelne kupujú.
  • Pákové kávovary - základné modely s jednoduchým designom a základnými funkciami môžu mať ceny približne od 100 EUR do 300 EUR. Pákové kávovary strednej triedy ponúkajú lepšiu kvalitu a väčšie množstvo nastaviteľných parametrov, ako je teplota a tlak. Ich ceny sa pohybujú od približne 300 EUR do 800 EUR. Najlepšie modely pákových kávovarov sa zvyčajne využívajú v kaviarňach a ich ceny zodpovedajú kvalite.
  • Automatické espresso kávovary - majú širšiu cenovú rozmanitosť. Základné modely stoja približne od 100 EUR do 300 EUR, pokročilejšie a profesionálne espresso kávovary môžu dosahovať ceny v rozmedzí 500 EUR až 2 000 EUR a viac. Cena závisí od kvality konštrukcie, výkonu, možností nastavenia a ďalších faktorov.