Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Čo všetko dokážu multifunkčné rúry

Multifunkčné rúry nie sú iba bežné spotrebiče, ktoré vám pomôžu s prípravou obľúbených jedál, sú to zariadenia, ktoré kombinujú viacero funkcií do jedného kompaktného balenia, čo ich robí vynikajúcim doplnkom do každej kuchyne.

V tomto článku sa zameriame na všetky skvelé funkcie multifunkčných rúr, aby ste zistili, ako môžu tieto zariadenia vylepšiť vaše kulinárske skúsenosti a ušetriť vám čas a námahu pri príprave jedál.

Multifunkčná rúra.

Teplovzdušný ohrev pre rýchle a perfektné výsledky

Teplovzdušný ohrev, často označovaný aj ako konvenčný ohrev, je jednou z kľúčových funkcií, ktoré robia multifunkčné rúry takými výnimočnými a univerzálnymi nástrojmi v kuchyni. Táto funkcia prináša niekoľko výhod a zlepšení vo vašom kulinárskom dobrodružstve:

  • Rovnomerné ohrievanie - teplovzdušný ohrev v multifunkčných rúrach vytvára konzistentnú teplotu vo vnútri rúry. To znamená, že sa jedlo ohrieva rovnomerne zo všetkých strán, čo je dôležité pre dosiahnutie správnej textúry a chuti pokrmov.
  • Rovnomerné pečenie - pri pečení koláčov, chleba a iných pekárenských výrobkov je teplovzdušný ohrev kľúčom k dosiahnutiu dokonalého výsledku.
  • Možnosť grilovania - väčšina multifunkčných rúr má tiež funkciu grilovania pomocou teplovzdušného ohrevu. Vaše pokrmy získajú chuť a chrumkavú konzistenciu, ako keby ste ich pripravovali tradičným grilovaním.
  • Rýchle predhrievanie - teplovzdušný ohrev v multifunkčných rúrach umožňuje rýchle predhrievanie, čím šetrí čas a energiu. Môžete sa rýchlo pustiť do prípravy jedál bez zbytočného čakania na zahriatie rúry.
  • Viacúrovňové pečenie je technika prípravy jedál v multifunkčnej rúre, ktorá umožňuje piecť viac jedál súčasne na rôznych úrovniach alebo roštoch v rúre.

Teplovzdušný ohrev pre rýchle výsledky

Grilujte za každého počasia

Funkcia grilovania je ďalšou úžasnou vlastnosťou, ktorú multifunkčné rúry ponúkajú. Multifunkčná rúra pomocou tejto funkcie umožňuje vytvoriť krásnu zlato hnedú kôrku na vrchu jedál, ako sú steaky, kuracie stehná, ryby či zelenina a umožňuje tak dosiahnuť profesionálne výsledky pri grilovaní v pohodlí vášho domova, bez ohľadu na počasie.

Ďalšou skvelou výhodou multifunkčných rúr s funkciou grilovania je rýchlosť v príprave jedál. V porovnaní s tradičným grilovaním na otvorenom ohni, ktoré môže trvať dlhšie, je grilovanie v tejto rúre oveľa rýchlejšie a efektívnejšie. Rovnako skvelé je aj samotné regulovanie teploty, ktorú si môžete prispôsobiť podľa potrieb konkrétneho receptu alebo druhu jedla.

Funkcia grilovania v multifunkčnej rúre prináša zdravší spôsob prípravy vašich obľúbených jedál. Počas grilovania v rúre odtekajú tuky a oleje do pripraveného podnosu a jedlo tak zbytočne tieto tuky nenasáva ako v prípade klasického smaženia alebo podobného spôsobu prípravy jedál s nadbytkom tuku.

Grilovanie a smaženie bez oleja v multifunkčnej rúre.

Zachovanie chuti a výživovej hodnoty jedál s funkciou pary

Funkcia pary je ideálnym príkladom toho, ako multifunkčné rúry umožňujú kuchárom experimentovať, zlepšiť chuť a textúru jedál a zároveň zachovať ich zdravý charakter. Para totiž pomáha zachovať šťavnatosť a mäkkosť vašim jedlám, ktoré budú chutnejšie a lahodnejšie. 

Funkciu pary možno využiť pri príprave rôznych jedál, vrátane rýb, zeleniny, dusených pokrmov a dokonca aj pečiva, čo umožňuje kreatívne experimentovanie s novými receptami. Vďaka pare môžete zároveň znížiť príjem tukov a kalórií a docieliť tak zdravší spôsob prípravy jedál.

Funkcia pary pomáha zachovať chuť a výživovú hodnotu vašim jedlám.

Multifunkčná rúra – ekonomická voľba pre modernú kuchyňu

Multifunkčné rúry nie sú len modernými a funkčnými spotrebičmi, ale aj ekonomickými a ekologickými riešeniami pre vašu kuchyňu. Napriek svojim širokým funkcionalitám môžu byť multifunkčné rúry energeticky úspornými spotrebičmi, čo je pre mnohých dôležitým kritériom pri výbere nového spotrebiča do svojej kuchyne. 

Energetická trieda je dôležitým ukazovateľom, ktorý vám poskytuje informácie o efektívnosti spotrebiča z hľadiska energie. Na trhu nájdete rúry s rôznymi energetickými triedami, pričom A je najvyššou a najúspornejšou triedou, zatiaľ čo G predstavuje najmenej úspornú triedu. 

V našej ponuke prevládajú multifunkčné rúry energetickej triedy A od týchto významných výrobcov:

  • Samsung
  • Beko
  • Philco
  • Gorenje
  • AEG
  • Whirlpool
  • Electrolux
  • Mora
  • Bosch
  • Amica 
  • Candy

Každý výrobca prináša svoje vlastné inovácie, technológie a dizajnové prvky, a tak si môžete vybrať multifunkčnú rúru presne podľa vašich predstáv a preferencií.

Multifunkčná rúra Samsung.

Funkcia rozmrazovania

Funkcia rozmrazovania potravín v multifunkčnej rúre vám dáva kontrolu nad celým procesom. Môžete presne nastaviť teplotu, pri ktorej sa potraviny rozmrazujú, a to všetko tak, aby sa zachovala kvalita týchto potravín. Navyše, môžete nastaviť dobu rozmrazovania na základe váhy zmrazených potravín, čo znamená, že rúra sa postará o presné rozmrazovanie bez rizika prehriatia alebo znehodnotenia potravín. Týmto spôsobom máte istotu, že vaše zmrazené potraviny budú pripravené na varenie alebo pečenie s optimálnou kvalitou a chuťou.

Rozmrazovanie potravín v multifunkčnej rúre.

Jednoduché čistenie bez akejkoľvek námahy

Samočistiaca funkcia v multifunkčných rúrach je jednou z moderných vlastností, ktoré uľahčujú údržbu a čistenie tohto spotrebiča. Táto funkcia vám umožňuje doslova automatizovať celý proces čistenia rúry, čím ušetríte množstvo času.

Existujú rôzne typy samočistiacej funkcie, ale väčšina multifunkčných rúr ponúka jednu z týchto 3 možností alebo tiež ich kombináciu:

  1. Pyrolýza - táto metóda dosahuje extrémne vysoké teploty (okolo 500-600 °C), ktoré spália väčšinu zvyškových znečistení na popol. Po procese pyrolýzy stačí zvyšný popol utrieť suchou handričkou.
  2. Katalýza - pri tejto metóde sú steny rúry pokryté špeciálnym katalytickým povrchom, ktorý absorbuje a rozkladá zvyškové mastnoty a nečistoty pri nižších teplotách počas prípravy jedál. Na konci procesu čistenia stačí utrieť vnútro rúry vlhkou handričkou.
  3. EcoClean predstavuje jednoduchý a efektívny spôsob, ako udržiavať multifunkčnú rúru čistú a pripravenú na prípravu ďalších chutných pokrmov. Táto funkcia využíva parnú silu na efektívne a ekologicky šetrné čistenie.

Čistá multifunkčná rúra vďaka samočistiacej funkcii.

Ďalšie skvelé funkcie multifunkčných rúr

Okrem uvedených funkcií, multifunkčné rúry ponúkajú aj množstvo ďalších praktických možností, ktoré zefektívňujú prípravu jedál a zvýšia komfort pri používaní.

  • Moderný LED displej pre intuitívne ovládanie a kontrolu
  • Pripojenie cez Wi-Fi umožňuje pohodlné ovládanie rúry na diaľku pomocou mobilnej aplikácie.
  • Funkcia rýchleho predhriatia z 0 na 200 ° C za necelých 5 minút pripraví multifunkčnú rúru bez zbytočného čakania.
  • Tlmené dovieranie dvierok kedy stačí na otvorenie a zatvorenie dvierok len ľahký dotyk. Táto funkcia zvyšuje nielen komfort pri používaní rúry, ale zvyšuje aj bezpečnosť jej používania.
  • Vnútorné osvetlenie rúry pre prehľad o priebehu pečenia bez toho, aby ste museli otvárať dvierka rúry.
  • Prednastavené programy pečenia vám ušetria čas, ktorý by ste inak strávili premýšľaním aký program použiť pri pečení konkrétneho typu jedla.
  • Funkcia pizza, ktorá vám pomôže pripraviť obľúbenú pizzu ako z pece.
  • Termosonda je inovatívna funkcia, ktorá je najviac užitočná pri príprave mäsa. Táto sonda sa vkladá priamo do mäsa a poskytuje informácie o stupni jeho pripravenosti. Keď sa dosiahne optimálny bod pečenia, termosonda vydá signál na odporúčanie dokončiť prípravu.
  • Teleskopické výsuvné rošty sú špeciálne rošty navrhnuté tak, aby vám uľahčili vyberanie pokrmu z horúcej rúry.
  • Detský zámok myslí na bezpečnosť vás a vašich detí, ktorým zabráni prepínať dosku.

Multifunkčná rúra s termosondou.

 

 

Súvisiace kategórie

Vstavané rúry Multifunkčné rúry