Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Ako fungujú bezdrôtové slúchadlá a ako ich pripojiť k mobilu, PC alebo TV

Uvažujete o kúpe bezdrôtových slúchadiel, ale nie ste si istý, ako prenos zvuku prebieha a ako ich spárovať s vašim zariadením? V našom článku vám detailne vysvetlíme, ako fungujú bezdrôtové slúchadlá a zároveň, ako ich jednoducho a rýchlo pripojíte k mobilu, PC alebo TV.

Ako pripojiť bezdrôtové slúchadlá k ďalším zariadeniam.

Ako fungujú bezdrôtové slúchadlá?

Aby bezdrôtové slúchadlá mohli fungovať, potrebujú dve kľúčové súčasti, a to slúchadlá a vysielač. Vysielač je obsiahnutý v rôznych zariadeniach, ako sú mobilné telefóny, televízory, počítače, notebooky či herné konzoly a predstavuje malý čip s technológiou bluetooth a softvér, ktorý umožňuje ich vzájomné prepojenie.

Slúchadlá sú zas prevodníkmi rádiových signálov a zabezpečujú prenos zvukových výstupov na rádiovú frekvenciu, ktorá sa prenáša vzduchom. Tento mechanizmus umožňuje bezdrôtovému zariadeniu prijímať zvukové informácie bez potreby fyzického pripojenia k zdroju zvuku.

Bezdrôtové slúchadlá sú napájané prostredníctvom batérií a disponujú integrovaným rádiovým prijímačom. Tento prijímač zodpovedá za príjem a dekódovanie prenášaných zvukových signálov, ktoré potom prevádza na zvukové informácie, ktoré počujeme, keď používame slúchadlá na prehrávanie hudby či iného zvukového obsahu.

Vďaka tejto komplexnej technológii môžeme bezdrôtovo počúvať svoju obľúbenú hudbu, sledovať filmy alebo hrať hry bez obmedzenia káblom a slobodne sa pri počúvaní pohybovať.

Prostredníctvom technológie bluetooth môžete bezdrôtové slúchadlá pripojiť k rôznym zariadeniam, ako sú napríklad:

Súčasťou balenia bezdrôtových slúchadiel True Wireless slúchadiel je aj nabíjacie puzdro.

Ešte nemáte bezdrôtové slúchadlá? Vyberte si z pestrej ponuky

Bezdrôtové slúchadlá ponúkajú viacerí výrobcovia. Na výber sú dva typy bluetooth slúchadiel, pre ktoré sú špecifické iné vlastnosti a výhody. Na našom e-shope zakúpite tieto bezdrôtové slúchadlá:

Wireless slúchadlá majú pravé a ľavé slúchadlo fyzicky prepojené pomocou kábla, čo umožňuje plynulý prenos zvuku medzi slúchadlami. Aj keď sú bezdrôtové voči zdroju zvuku, stále je tu kábel, ktorý spája obe slúchadlá medzi sebou. Tieto slúchadlá sa obvykle nabíjajú pomocou micro USB kábla, ktorý sa pripája k jednému zo slúchadiel.

True Wireless slúchadlá sú vybavené najnovšou bluetooth technológiou a sú navrhnuté tak, že jednotlivé slúchadlá dokážu fungovať samostatne. To znamená, že pravé aj ľavé slúchadlo sú oddelené a neviazané žiadnym káblovým spojením. Tieto slúchadlá sa nabíjajú pomocou nabíjacieho puzdra, ktoré je súčasťou balenia. Puzdro slúži nielen na nabíjanie, ale aj na bezpečné uloženie slúchadiel, čo ich robí ľahko prenosnými a chráni ich pred poškodením.

Ako pripojiť bezdrôtové slúchadlá k mobilu?

Postup, ako spárovať slúchadlá s telefónom

Párovanie bezdrôtových slúchadiel s mobilným telefónom býva jednoduché, ale zároveň sa môže líšiť v závislosti od značky slúchadiel a telefónu. Nasledovný návod preto vnímajte ako univerzálny.

Ako pripojiť bezdrôtové slúchadlá k smartfónu:

  1. V smartfóne zapnite funkciu bluetooth.
  2. Zapnite slúchadlá a vyberte režim párovania.
  3. V nastaveniach bluetooth na vašom mobile nájdite slúchadlá.
  4. Kliknite na ne a potvrďte pripojenie.
  5. Bezdrôtové slúchadlá sa automaticky spárujú s vašim telefónom a sú pripravené na použitie.

Bezdrôtové slúchadlá pripojíte k PC jednoducho

Ak chcete pripojiť svoje bezdrôtové slúchadlá k počítaču alebo notebooku, postup je podobný ako pri pripájaní k smartfónu. Nebojte sa, nie je to nič komplikovaného, stačí sa držať pár jednoduchých krokov.

Postup, ako pripojiť bezdrôtové slúchadlá k PC alebo notebooku:

  • otvorte nastavenia v systéme Windows.
  • vyberte položku “Zariadenia”.
  • následne kliknite na možnosť “Zariadenia bluetooth a iné”
  • na bezdrôtových slúchadlách zapnite režim párovania
  • z ponuky si vyberte vaše slúchadlá, ktoré sa automaticky pripoja k vášmu PC alebo notebooku.

Jednoduchý postup, ako pripojiť bluetooth slúchadlá k PC.

Ako pripojiť bezdrôtové slúchadlá k televízoru?

Pripojenie bezdrôtových slúchadiel k televízoru môže pôsobiť trochu komplikovane, ale nie je to také náročné, ako by sa mohlo zdať. Bezdrôtové prepojenie medzi televízorom a slúchadlami sa stáva čoraz bežnejším, takže veríme, že s ním nebudete mať žiadny problém.

Detailný postup pripojenia bezdrôtových slúchadiel k TV:

  1. Najskôr overte, či je váš televízor vybavený technológiou bluetooth.
  2. Aktivujte bluetooth v TV.
  3. Na bezdrôtových slúchadlách zapnite režim párovania.
  4. Slúchadlá sa zobrazia na obrazovke televízora.
  5. Stačí ak ich vyberiete a zvolíte možnosť pripojiť.

V prípade, že váš televízor funkciu bluetooth nepodporuje, môžete zvážiť kúpu externého bluetooth adaptéra, ktorý sa pripojí cez HDMI alebo 3,5 mm audio jack.

Tip na záver: Ak slúchadlá nepoužívate, vypínajte bluetooth

Po úspešnom pripojení slúchadiel k smartfónu, notebooku, počítaču alebo televízoru budú fungovať bezproblémovo. Pokiaľ ich neodstránite zo zoznamu spárovaných zariadení, zostanú uložené v pamäti zariadenia a budú k dispozícii aj neskôr.

Keďže bluetooth slúchadlá majú obmedzenú výdrž batérie, odporúčame vám vypnúť si funkciu bluetooth, ak nechcete, aby sa vám zbytočne vybíjali. Ak funkciu bluetooth nevyužívate, môžete ju vypnúť aj v mobile, PC alebo notebooku, čím taktiež šetríte výdrž batérie týchto zariadení.

 

 

Súvisiace kategórie

Bezdrôtové slúchadlá