Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

5 tipov pre výber zastrihávača vlasov, brady a fúzov

Zastrihávač vám pomôže dosiahnuť hladkú a presnú úpravu vlasov, fúzov a brady bez podráždenia pokožky či ťahania chĺpkov. Bez ohľadu na to, či ste muž alebo žena, správne zvolený zastrihávač chĺpkov vám môže ušetriť čas a poskytnúť vám precízne výsledky. V našom článku sme si pre vás pripravili 5 tipov, ktoré vám pomôžu pri rozhodovaní o výbere vášho nového zastrihávača vlasov, brady a fúzov.

Multifunkčný zastrihávač Philips.

Zastrihávače sa líšia využitím

Zastrihávače môžeme jednoducho rozdeliť podľa spôsobu využitia. Pri výbere zastrihávača je dôležité zvážiť vaše individuálne potreby a preferencie. Na výber sú tieto typy zastrihávačov:

  • Zastrihávač brady a fúzov je ideálny pre mužov, ktorí si chcú udržiavať štýlovú bradu a fúzy. Na rozdiel od holiacich strojčekov vám umožňujú nastaviť požadovanú dĺžku zastrihávaných fúzov. Dôležitým parametrom pri výbere je minimálna dĺžka nadstavca, ktorá ovplyvňuje, na akú dĺžku môžete fúzy ostrihať.
  • Zastrihávač chĺpkov je vhodný pre ženy i mužov, ktorí sa chcú zbaviť nežiadúceho ochlpenia na tele. Využiť ho môžete na chĺpky v nose, ušiach, podpazuší, hrudníku, obočí alebo iných ťažko dostupných partiách. Pri výbere zastrihávača chĺpkov je dôležité venovať pozornosť minimálnej dĺžke nadstavcov, ktoré zastrihávač ponúka. Týmto spôsobom si môžete vybrať, akú dĺžku chĺpkov chcete ponechať alebo odstrániť.
  • Zastrihávač vlasov slúži na úpravu vlasov a je podobný klasickým strojčekom na vlasy. Pri výbere si všímajte najmä počet nadstavcov v balení, minimálnu a maximálnu dĺžka strihu. Počet nadstavcov vám umožňuje dosiahnuť rôzne dĺžky strihu, zatiaľ čo minimálna a maximálna dĺžka strihu určujú rozsah úpravy vlasov.
  • Multifunkčný zastrihávač - nech už potrebujete skrátiť vlasy, zastrihnúť fúzy alebo si upraviť obočie, multifunkčný zastrihávač vám ponúka jednoduchosť, presnosť a všestrannosť v jednom kompaktnom zariadení. Jednou z najvýznamnejších vlastností multifunkčného zastrihávača je jeho schopnosť meniť nadstavce a nastavovať dĺžku zastrihávania. To vám umožňuje dosiahnuť požadovaný efekt, či už ide o krátky, presný strih alebo štýlový a dlhší strih. S rôznymi nadstavcami môžete prispôsobiť zastrihávač presne na mieru vašim preferenciám a vzhľadu.

Zastrihávač chĺpkov môžete využiť na úpravu obočia, chĺpkov v nose alebo ušiach.

Ktorý materiál čepelí je najlepší?

Pre dosiahnutie dokonalého zastrihávania alebo holenia bez nepríjemného ťahania chĺpkov je nevyhnutné mať zastrihávač s ostrými čepeľami. Pri výbere zastrihávača si preto dávajte pozor na materiál čepelí a zvážte, ktoré vlastnosti sú pre vás najdôležitejšie. Výrobcovia ponúkajú čepele vyrobené z rôznych materiálov:

Oceľ - oceľové čepele sú často prítomné v najlacnejších modeloch zastrihávačov. Majú výhodu nízkej ceny, avšak neodporúča sa ich čistiť pod vodou, pretože môže dôjsť k ich skorému hrdzaveniu.
Nehrdzavejúca oceľ - antikorové čepele z nehrdzavejúcej ocele sú o niečo drahšie než oceľové čepele. Sú tvrdšie, dlhšie zostávajú ostré a majú dlhšiu životnosť. Voda nemá na ne žiadny negatívny vplyv. Niektoré z týchto čepelí sú dokonca samoostriace, čo znamená, že nepotrebujú pravidelné brúsenie.
Titán - titánové čepele sú veľmi odolné, ale sú zároveň pomerne drahé. Väčšinou sa nachádzajú v luxusnejších modeloch zastrihávačov. Titánové čepele majú tendenciu byť samoostriace a ponúkajú vysokú kvalitu a dlhú životnosť.
Keramika - keramické čepele majú oproti oceľovým čepeliam mnohonásobne dlhšiu životnosť, pretože udržiavajú ostrú hranu po dlhú dobu. Ich nevýhodou je, že sa nedajú nabrúsiť a nie je vhodné ich čistiť pod vodou.

Jednotlivé modely zastrihávačov sa líšia spôsobom napájania a dĺžkou výdrže batérie.

Aký spôsob napájania vám bude najviac vyhovovať?

Pri výbere zastrihávača je dôležité zvážiť vaše potreby a preferencie týkajúce sa napájania. Rozhodnutie medzi napájaním zásuvkou, batériami alebo vstavaným akumulátorom závisí od mobility, výdrže a vašich individuálnych požiadaviek na používanie zastrihávača.

Napájanie zásuvkou

Niektoré zastrihávače sú navrhnuté na priamy pohon z 230 V zásuvky alebo s využitím napájacieho adaptéra. Tieto zastrihávače nemajú vstavaný akumulátor a ich mobilita je obmedzená. Výhodou je, že s nimi nemusíte čakať na nabíjanie akumulátora.
Pri výbere takéhoto zastrihávača je dôležité zvážiť dĺžku napájacieho kábla, aby ste mali dostatok dosahu vzhľadom na umiestnenie najbližšej zásuvky.

Batérie

Zastrihávače môžu byť napájané aj bežnými ceruzkovými batériami ako AA alebo AAA. Nevýhodou je však nižší výkon a tiež nutnosť neustálej výmeny batérií.
Riešením môžu byť nabíjateľné NiMH batérie, ku ktorým si však musíte dokúpiť správnu nabíjačku.

Vstavaný akumulátor

Niektoré zastrihávače majú vstavaný akumulátor, ktorý poskytuje dlhšiu výdrž a vyšší výkon. Tieto akumulátory môžu byť typu NiMH alebo Li-Ion.
Li-Ion akumulátory majú dlhšiu životnosť a väčšiu kapacitu ako NiMH akumulátory. Kvalitné modely zvyčajne ponúkajú výdrž približne 1 hodiny prevádzky.
Pri akumulátorových zastrihávačoch je dôležité zvážiť aj dobu nabíjania. Rôzne modely sa líšia, ale bežná doba nabíjania sa pohybuje okolo 1 hodiny. Niektoré lacnejšie modely s NiMH akumulátorom môžu vyžadovať aj niekoľko hodín na plné nabitie.
Pre tých, ktorí sa ráno ponáhľajú, existujú zastrihávače s rýchlonabíjaním, ktoré sa nabijú rýchlejšie a poskytujú väčšiu flexibilitu.

Zastrihávač fúzov a brady Braun.

Zastrihávače a ich užitočné funkcie

Okrem základnej funkcie strihania vlasov, chĺpkov a fúzov sú moderné zastrihávače vybavené rôznymi pokročilými funkciami, ktoré zabezpečujú presnosť, pohodlie a praktickosť. Funkcie a vlastnosti zastrihávačov sa preto stali dôležitým kritériom pri výbere, ktoré často pomáhajú v rozhodovaní o konkrétnom modeli.

  • Odsávanie chĺpkov - zastrihávače s touto funkciou disponujú mechanizmom, ktorý odstrihnuté chĺpky nasáva a zhromažďuje do malej zbernej nádobky, čo minimalizuje neporiadok.
  • Pamäťové nastavenia - niektoré modely majú funkciu pamäťových nastavení, vďaka ktorej si môžete uložiť preferované nastavenia dĺžky zastrihávania a neskôr ich jednoducho zvoliť.
  • Vodotesnosť - niektoré zastrihávače sú vyrobené tak, aby boli vodotesné, čo umožňuje ich použitie pri sprchovaní alebo umývaní.
  • Rýchlosť nastavenia - niektoré modely majú možnosť nastavenia rôznych rýchlostí alebo úrovní zastrihávania, čo umožňuje prispôsobenie sa rôznym typom vlasov alebo preferenciám užívateľa.
  • Laserové navádzanie - zastrihávače s touto funkciou sú vybavené laserom, ktorý na vašej pokožke vykreslí krátku čiaru presne v mieste, ktorého sa zastrihávač dotkne. Tým zaručuje presnosť na milimeter pri úprave brady, fúzov alebo vlasov.
  • Indikačné kontrolky a displej - väčšina zastrihávačov disponuje jednou LED kontrolkou, ktorá signalizuje prevádzkový stav a nabíjanie. Pokročilejšie modely majú viac kontroliek, ktoré zobrazujú viacero funkcií, napríklad úroveň nabitia akumulátora. Na najlepších zastrihávačoch dokonca nájdete displej, ktorý ukazuje úroveň nabitia a zostávajúcu prevádzkovú dobu až do úplného vybitia akumulátora.
  • Ergonomická rukoväť - dôležité je, aby zastrihávač dobre padol do ruky. Pogumovaná rukoväť pomáha udržať ho pevne aj pri používaní s mokrými rukami.
  • Bohatý výber príslušenstva - okrem rôznych nadstavcov by kvalitný zastrihávač mal obsahovať aj kefku na čistenie. V prípade niektorých modelov, ktoré vyžadujú mazanie čepelí, je tiež vhodné, aby bol súčasťou príslušenstva aj olej. Častokrát v balení môžete nájsť aj niekoľko ďalších nadstavcov, pre lepšie nastavenie rôznych dĺžok.

Niektoré zastrihávače sú vodeodolné, takže ich môžete používať aj počas sprchovania sa.

Značka

Zastrihávače vlasov, brady a fúzov ponúkajú viacerí výrobcovia. Na našom e-shope nájdete pestrý výber zastrihávačov niekoľkých svetoznámych výrobcov. Pri výbere nového zastrihávača sa preto okrem vyššie spomínaných parametrov môžete rozhodovať aj na základe značky.

Dostupné sú zastrihávače týchto značiek: