Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

13 zariadení, ktoré nesmú chýbať na letnej záhradnej párty

Rodinná záhradná párty.

S príchodom leta prichádza čas si naplno vychutnať prostredie vašej záhrady. Upravená záhrada, šíre nebo a zelený trávnik sú tým najlepším miestom na letné akcie. Je jedno či organizujete klasickú grilovačku, oslavu narodenín, svadbu, či oslavu promócií. Nie je nič lepšie v tieto teplé, slnečné dni, ako vlastná záhrada. Na usporiadanie nezabudnuteľnej akcie však budete potrebovať viac, ako len upravený dvor. Pripravili sme si pre vás tipy na všetky dôležité zariadenia, ktoré spravia z každej vašej akcie, nezabudnuteľnú párty roka.

Dobrá párty sa nezaobíde bez dobrého jedla

Kvalitné jedlo v kombinácií so skvelou partiou ľudí je zárukou dobrého večera. Chutné jedlo je zase výsledkom plánovania, čerstvých ingrediencií a samozrejme aj spoluprácou šikovného kuchára s modernými spotrebičmi.

1. Na grilované pochúťky vám nesmie chýbať záhradný gril

Medzi najdôležitejších pomocníkov na záhradnej párty, ale aj v priebehu celého leta, patrí jednoznačne gril. Pripravíte si s ním grilované mäso, špekáčiky, zemiaky alebo čerstvú zeleninu. Grilovanie je stelesnením letnej sezóny, a preto gril nesmie chýbať ani vám.

Pri výbere je najdôležitejšie zvážiť vhodný typ. Zvoliť si môžete napríklad praktický plynový gril. Ten disponuje hneď niekoľkými výhodami. Ľahko sa s ním pracuje, rýchlo sa zahrieva pričom dokáže dosiahnuť pomerne vysoké teploty. Navyše, plynové grily poskytujú skvelú reguláciu teploty a často aj extra funkcie akými je integrované zapaľovanie, teplomer či bočné odkladacie dosky.

Druhou výbornou voľbou sú elektrické grily. Taktiež dosahujú skvelé teploty pričom sa nemusíte báť, že by vám došlo palivo. Okrem toho sú aj bezpečnejšie a produkujú menej dymu. Navyše keďže nepracujete priamo s ohňom, môžete elektrický gril použiť aj na terase alebo niekde pod strieškou, ak by vám počasie neprialo. Ak preferujete klasiku, tak môžete siahnuť po grile na drevené uhlie. Ten je najlacnejšou alternatívou a skvelo sa hodí na pomalé grilovanie na dyme. Navyše mäso pripravené nad uhlím chutí jednoznačne lepšie.

Muž griluje jedlo na plynovom grile.

2. Doprajte si čerstvú pizzu v praktickej peci

Jedlo, ktoré je milované azda každým. Pizza je skvelým pokrmom, ktorý zasýti nejeden hladný krk. S praktickou pecou na pizzu Sage bude jej príprava hračkou. Táto mini rúra dosahuje teplotu až 400 oC a obsahuje až 5 prednastavených programov na prípravu pizze. Má vlastný časovač, intenzívny priamy ohrev ako aj pohyblivé dno. Pec disponuje aj množstvom ďalších funkcií a okrem toho v balení nájdete aj špeciálnu panvicu či lopatku na pizzu. S týmto skvelým spotrebičom pripravíte na vašej najbližšej záhradnej párty pizzu ako priamo z Talianska.

Náš TIP: Pred záhradnou párty, pripravte cesto a ingrediencie, ale samotné vyskladanie pizze nechajte na svojich hostí. Takto si zaistíte nielen zábavný program, ale aj záruku, že každému bude chutiť.

K dobrému jedlu patrí jednoznačne aj dobré pitie

Aká by to bola za letná akcia, keby na nej chýbali osviežujúce nápoje. Či už chcete pre vašich hostí pripraviť zdravé smoothie, osviežujúce limonády alebo chutné miešané nápoje, so správnymi zariadeniami pôjde všetko omnoho ľahšie.

3. Pripravte si svieže a zdravé nápoje so smoothie mixérom

Ponúknite najbližšie svojich hostí zdravým, lahodným a osviežujúcim nápojom zvaným Smoothie. Túto chutnú vitamínovú bombu hravo pripravíte pomocou smoothie mixéra. Pri jeho výbere dbajte najmä na dostatočný príkon. Všeobecne platí, čím vyšší príkon, tým rýchlejšia príprava a silnejšie mixovanie. Ak plánujete do vášho smoothie pridávať aj orechy, ľad alebo iné tvrdšie kúsky, tak jednoznačne siahnite po zariadení s príkonom aspoň 1 000 W. Ak sa chcete dozvedieť o výbere smoothie mixéru viac, neváhajte a prečítajte si aj náš ďalší článok, Ako vybrať smoothie mixér.

Smoothie mixér.

4. Džús z odšťavovača poteší všetkých hostí

Počas letného obdobia môžete na vašej párty servírovať džús priamo z plodov vašej záhrady. Oproti smoothie sú džúsy bez dužiny a akýchkoľvek hrubších zvyškov. Práve preto je tento nápoj skvelý pre deti alebo aj vyberavejších dospelých. Spoľahlivé odšťavovače potrebujú mať rovnako poriadny príkon. Opäť platí, že čím väčší príkon tým rýchlejšie bude odšťavovanie. Takisto je však potrebné zvážiť aj počet rýchlostí, ako aj veľkosť nádoby. Tieto a ďalšie extra funkcie napríklad v podobe LCD displeja, záležia najmä na vašich preferenciách a počte hostí, ktorým plánujete džús servírovať.

Ľudia sa rozprávajú na záhradnej párty a popíjajú smoothie.

5. Ponúknite svojich hostí domácou sódou

Zabudnite na vláčenie plastových fliaš. Vďaka SodaStream výrobníku sódy môžete pripraviť veľké množstvá ochutených alebo neochutených sýtených nápojov. Jedna bombička vám vystačí až na 80 l nápojov, takže sa nemusíte obávať, že na vašej párty bude núdza o bublinky. Navyše so špeciálnymi sirupmi si môžete pripraviť aj colu, fantu, ľadový čaj a iné populárne nápoje. Táto príprava je veľmi jednoduchá, ekologická, šetrná k vašej peňaženke a vy a ani hostia rozdiel v chuti nepocítite.SodaStream.

6. V lete nesmie v žiadnom drinku chýbať ľad

Najlepším spôsobom, ako sa v teplom letnom počasí schladiť je pridať si pár kociek ľadu do pohára. Potešte seba aj svojich priateľov neobmedzeným množstvom ľadu priamo z výrobníku. Výrobníky ľadu naberajú rok od roka na popularite. Takýto pomocník zvládne pripraviť viac ako 12 kg ľadu za deň. Samotné zariadenie je kompaktné, tiché a ľahko prenosné. Výsledný ľad môže byť v tvare kocky či klobúka a hodí sa do nápojov alebo na výrobu chutnej ľadovej drti.

Malý výrobník na ľad v akcii.

7. Nezabudnite všetky pokrmy a nápoje chladiť v mini chladničke

Praktická mini chladnička je vynikajúci spôsob akým dokážete udržať suroviny na grilovanie, občerstvenie ako aj  všetky nápoje v konštantnom chlade. Vy aj vaši hostia ich navyše budete mať stále po ruke. Samotné mini chladničky sú nielen kompaktné s tichou prevádzkou ale sú aj štýlové. Výhodou je aj možnosť otočenia dverí, vďaka čomu sa zmestia aj do tých najmenších priestorov. Najlepšie modely majú v ponuke aj displej s dotykovým ovládaním či senzorickým riadením prevádzky.

8. Čo by bola párty bez kvalitnej hudby

Žiadna záhradná párty sa nezaobíde bez poriadnej muziky. Dobrá hudba môže roztancovať hostí, spríjemniť sedenie pri grile a celkovo vyčariť príjemnú atmosféru. Najlepším spôsobom, ako si dopriať hudbu aj do záhrady sú bezdrôtové reproduktory. Ich výhodou je jednoduchá prenosnosť, dobrá kvalita zvuku a možnosť bezdrôtového pripojenia k vašim zariadeniam najčastejšie pomocou bluetooth. Na výber máte viacero modelov od menších reprákov do vrecka až po vysoké veže, ktoré ozvučia celú záhradu.

Výhodou menších modelov je ľahšia prenosnosť ako aj efektívna výdrž batérie. Naopak väčšie reproduktory majú zase výkonnejší zvuk ako aj funkcie navyše, akými je napríklad možnosť karaoke, ktorá sa určite postará o skvelú zábavu. Pri výbere opäť záleží na vašich preferenciách, keďže však ide o záhradnú párty, tak odporúčame siahať po modeloch s ochranou proti vode a prachu. Ak chcete ozvučiť nielen záhradu, ale aj celý dvor, tak reproduktory SHARP PS-949 sú niečo pre vás. V prípade, že hľadáte niečo kompaktnejšie JBL GO 3 určite nesklame.

Party reproduktor Sharp.

9. Správne osvetlenie vyčaruje tú najlepšiu atmosféru

To čo krásne zaobalí celú záhradnú párty je správna výzdoba. Jednoznačne nič nevytvorí krajšie prostredie ako rozmanité svetielka povešané po stromoch i celom okolí. Veď dekoratívne osvetlenie nemusí byť iba výsadou Vianoc. Dobrým príkladom pre jemnú svetelnú dekoráciu sú svetlá RETLUX RXL 272. Ide o striebornú svetelnú reťaz v tvare guličiek, ktorá zapadne rovnako dobre pod altánok ako aj na vianočný stromček. Samozrejme na výber máte aj iné tvary a farby.

Ak túžite vyslovene po vonkajšom osvetlení a bez zbytočných nákladov na prevádzku stavte na solárne osvetlenie. Solárne osvetlenie je mimoriadne praktické najmä v podobe zapichovacích kolíkov s cenou iba v jednotkách eur. Ľahko a rýchlo vytvoríte primerané osvetlenie. Všetko závisí len na vašej kreativite.

Svetelné dekorácie nemusia zdobiť len okolité stromy a stĺpy. Nádherná sklenená dekorácia v tvare vázy RETLUX RXL 360 výborne doplní a osvetlí váš vonkajší stolík, pretože fantázii sa medze nekladú.

Priatelia si pripíjajú na záhradnej párty pod svetielkami.

Premeňte najbližšiu záhradnú párty na letné kino

Rozmýšľate ako najbližšie posedenie trochu ozvláštniť? Čo takto premeniť vašu záhradu na letné kino? Nejde vôbec o nič náročné. Stačí ak máte doma bielu plachtu, nejaké deky či stoličky na sedenie a k tomu správne zariadenie. S takouto výbavou máte o dokonalý večer postarané.

10. Na filmovú kvalitu treba poriadny projektor

Kľúčovým prvkom na usporiadanie letného kina je okrem dobrého filmu práve projektor. Pre projektory je kľúčovým parametrom rozlíšenie. To môže byť od FullHD až po 4K. Nemenej dôležité je aj sledovanie projekčnej vzdialenosti, aby ste sa uistili, že máte na záhrade dostatok priestoru. Výhodou je, ak má projektor korekciu lichobežníkového skreslenia v kombinácii s technológiou zaostrovania, ktorá umožňuje doladiť obraz podľa vašich potrieb a umiestniť projektor na ľubovoľnú vzdialenosť.

Veľkým bonusom je to, ak má samotný projektor zabudované reproduktory. Vďaka nim nepotrebujete k projektoru nič pripájať. Poslednou kľúčovou vlastnosťou je, aby projektor disponoval vstavanými prehrávačmi médií. S ním stačí jednoducho pripojiť USB kľúč a filmové premietanie sa môže začať.

Letné kino na záhrade.

11. Chutný popcorn ako z kina

Aké by to bolo letné kino bez poctivého popcornu? So šikovným popcornovačom v úchvatnom retro dizajne nebude o tento slaný pokrm nikdy núdza. S týmto štýlovým pomocníkom vytvoríte za okamih chutný a zdravý popcorn pre celú partiu. Na svoje si prídu aj milovníci štipľavého alebo sladkého popcornu. To, ako si túto pochúťku budete chcieť dochutiť záleží len na vašej chuti.

Výroba popcornu.

12. Sladká maškrta ako z karnevalu

Skvelá pochúťka pre malých, ale aj veľkých. Cukrovú vatu obľubujú všetky vekové kategórie a s vlastným výrobníkom ju môžete mať doma aj vy. S výrobníkom na cukrovú vatu môžete použiť cukor či tvrdé cukríky a nadýchaná sladkosť je na svete. Samotná výroba navyše môže vytvoriť zábavný a zaujímavý program, na ktorom si vyskúšate aké je to pracovať v lunaparku. Výrobník sa jednoducho čistí a má aj vlastné plastové kužele. Stačí vám iba cukor a vy budete kráľom večierkov všetkých vekových kategórií. 

13. Na záver nezabudnite túto skvelú udalosť navždy zvečniť

So skvelým instantným fotoapáratom môžete zachytiť tie najdôležitejšie momenty z vašej párty. Tento fotoaparát vytvára okamžité fotografie, ktoré aj na mieste vyvinie. Do 90 sekúnd máte v rukách reálne fotografie, ktoré si môžete ponechať alebo darovať svojim hosťom na pamiatku. Napriek nostalgii fotoaparát disponuje aj vstavaným bleskom a automatickou, inteligentnou expozíciou. Taktiež môžete využiť aj dostupný selfie mód.

Správne zvolené spotrebiče doprajú vám a vašim hosťom nezabudnuteľný zážitok. Je jedno či ide o chutné jedlá, osviežujúce nápoje či príjemnú hudbu. Nezabúdajte však, že kľúčové pre každú dobrú párty nie sú spotrebiče, ale správna partia ľudí, ktorá sa chce zabaviť.

Partička kamarátov sa baví na párty a obzerá si fyzické fotografie.

Súvisiace kategórie

Elektrické grily Mixéry na smoothie Výrobníky sódy SodaStream Osvetlenie Párty reproduktory